Is gemalen kurkuma, gember, knoflook en ajuin (ui) hittebestendig?

Ik zou graag kippenborst willen marineren in water en sojasaus;

Daar wil ik graag een beetje gemalen kurkuma, gember, knoflook, ui en zout in willen doen;

Van zout weet ik dat het geen kwaad kan maar hoe zit dat met gemalen kurkuma, gember, knoflook en ui?

Ik zou deze na het marineren willen grillen in een contactgrill;

Extra tips en adviezen zijn welkom...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kruiden kunnen goed tegen hitte .anders zou er niemand in de zomer de bbq gebruiken je kan verse kruiden gebruiken maar ook de droge maak met de droge kruiden je knoflook en ui een papje door ze in de sojasaus en 1 lepel olie te doen, ook kan je de ui en knoflook als poeder gebruiken dan heb je geen stukjes er in leg je vlees er in en laat een paar uur marineren bak dan je vlees of gril het ,wel regelmatig draaien zodat het niet verbrand want daar gaat het meestal mis ,en door de olie heb je geen vet of boter nodig om te bakken of te grillen maar nooit geen water gebruiken ,dat gebruik je meestal bij sausjes en niet om te bakken

De ui zeker, maar de knoflook in mindere mate liggen wel wat gevoelig. Deze kunnen namenlijk wel verbranden bij te hoge verhitting. Als je deze echter pureert, de ui gaat mits fijngesneden goed met een staafmixer, en de overige kruiden evt vijzelt en mixed met de soja dan is inderdaad marineren vooraf raadzaam. Wat djeroek poeroet of ander citroen blad (gekneusd, fijngesneden) of evt wat limoensap erbij (beetje natuurlijk) smaakt ook lekker icm met de soja. Wat (sesam)olie kan ook erbij, wat heter maken met sambal, alles kan je proberen! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100