Hoe maak je taart op basis van volkoren rijstmeel?

Hoi,

ik vroeg mij af hoe je een taart maakt op basis van volkoren rijstmeel...

Het mag géén tarwe, noch andere graansoorten bevatten, dus de hoofdbestanddeel moet van volkoren rijstmeel zijn;

Verder mag het zeker géén melk bevatten omdat ik zuuroprispingen krijg van melk, ook suiker mag er niet in, zoetstof mag wel, ik heb pure stevia poeder liggen;

Eieren mogen wel maar moet niet per se...

Als er verdikkingsmiddelen, bindmiddelen of iets dergelijks aan toegevoegd moet worden dan hoor ik het graag, ik ben een man en dit is de eerste keer dat ik zelf iets wil uitproberen :)

Kent iemand een goed recept dat aansluit op mijn vraag?

Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan kom je waarschijnlijk op veganistische taarten uit, dat is namelijk zonder melk en zonder eieren. Vaak staat er tarwemeel als ingredient, maar dit moet te vervangen zijn door je rijstmeel. Zul je even uit moeten proberen. Ik heb er hier een paar voor je gevonden met de zoekterm 'vegan pie': http://www.care2.com/greenliving/7-vegan-pie-recipes.html Toegevoegd na 3 minuten: Wortelcake: Ingrediënten 250 gram gebuild tarwemeel of volkoren (spelt)meel 16 gram bakpoeder 1 snufje zeezout 2 tl kaneel 80 gram walnoten 115 gram olie naar keus (b.v. ontgeurde kokosolie) 90 gram gedroogde dadels, in stukjes gesneden 3 middelgrote wortels, geschild en geraspt 3 rijpe bananen 120 ml sinaasappelsap Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm van 22cm in. Meng in één kom alle droge ingrediënten voor de cake in een beslagkom. Pureer de bananen samen met de sinaasappelsap (of prak ze’ Meng deze samen met alle natte ingrediënten in een andere beslagkom. Meng de inhoud van deze 2 kommen bij elkaar tot één geheel en schep alles in de bakvorm Bak de taart voor 50 min. totdat een prikker er schoon uit komt. Variatie: Vervang de gehakte dadels door rozijnen of gedroogde cranberry’s. Vervang de kaneel door speculaaskruiden Vervang de sinaasappelsap door andere vruchtensap/dubbelsap

Bronnen:
http://voedzo.nl/recepten/wortelcake-vegan...
https://www.google.nl/search?q=veganistisc...

heb deze voor je gevonden en je kan het nog aanpassen of het op deze manier proberen 1 (zure) appel, in plakjes 125 g + een beetje zachte boter ca. 1 el kristalsuiker 125 g fijne suiker 125 g rijstmeel 1/2 el bakpoeder 2 eieren 100 g bosbessen of 1 grote banaan in stukjes Bekleed de bodem van een springvorm een van 24 cm Ø) met bakpapier en vet de vorm in met boter. Bestrooi de bodem met een de kristalsuiker. Klop de boter romig in een kom. Voeg de suiker en de eieren toe en klop het geheel ca. 5 minuten luchtig en romig. Zeef het rijstmeel en het bakpoeder boven de kom en meng erdoorheen. Meng de bosbessen of de banaan door het beslag. Verdeel de schijfjes appel over de bodem van de springvorm. Schep het beslag op de appels. Bak de taart 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de springvorm, keer hem om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de taart met de appels aan de bovenkant op een rooster afkoelen. waar suiker staat kan je stevia gebruiken, eieren eventueel vervangen Omdat stevia zoveel zoeter is, heb je hiervan minder grammen nodig: 1 gram voor 8 gram suiker.Vloeibaar bakt beter suiker kan je ook vervangen door agavesiroop of theelepel stroop bij biowinkel, zonder suiker, pure appelstroop ook ei kan je vervangen door een rijpe banaan, dus 1 rijpe banaan of 30 gr suikervrije appelmoes als vervangingen voor 1 ei.

Bronnen:
http://www.foodiesmagazine.nl/blog/taartre...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100