Een goed alternatief voor kokosmelk is een milde yoghurt te nemen of creme fraiche. Dan krijg je meer een Indiase stijl curry in plaats van Thais. Is ook erg lekker!
Toegevoegd na 22 minuten:
Bak eerst de kruiden zoals, laurier, kruidnagel, kardemom, kaneel en komijnzaad in hete olie of geklaarde boter bakt tot ze na een min. of 2 lekker geuren, schep ze uit de pan en bak hierin het vlees in blokjes.
Doe er gesnipperde rode peper en de kruiden bij en zet het vuur laag. Doe er dan gesnipperde ui, knoflook, groene peper en geraspte verse gember. Bak 3-5 min. doe er 1 gehakte tomaat bij en laat wat indikken.
Voer er dan gemalen/gevijzelde kruiden bij als komijn, koriander, kurkuma,paprikapoeder. Laat kort meebakken.
Doe er 2 el. sesamzaad en 2 el. gemalen amandelen bij en laat weer kort bakken.
Doe er wat citroensap, scheutje witte wijn, blik gepelde tomaten, ½ bouillonblokje,1-2 dl. water, 2 eetl. yoghurt,
en 1 eetl honing bij en laat ½ uurtje sudderen.
Maak af met geroosterde cashews en/of rozijnen, laat nog even door-en-door warm worden.