Kun je roerbakgroente in de blender tot zeer klein/fijn mixen, of wordt dit één drapperig geheel?

Wil mijn kids een 'groente bommetje' geven door de aardappelpuree

Toegevoegd na 1 uur:
Dank voor alle tips. Het resultaat was vooral kleverig! Dat zal door het zetmeel komen neem ik aan. Kids vonden het wel aardig. Bordjes waar leeg in ieder geval...:-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste hangt het af van de tijdsduur dat je de blender laat draaien, een paar korte draaien zal de groente niet tot puree malen. Ook hangt het af van de soorten groenten die je gebruikt. Als er vezelige groenten ( prei, aspergekontjes selderijstelen, enz. ) inzitten kan het resultaat wat minder worden. Gebruik stevige groenten, broccolie,bloemkool,wortelen,boontjes enz. Dan kun je een niet-drabbige groentenpuree grof of fijn maken.

Het wordt idd een papje als je het met de blender doet. Je kunt het wel proberen met een keukenmachine fijn te hakken. Als je je kinderen op een leuke manier groente wil laten eten kun je ze beter groentepannekoekjes geven. Je mengt dan heel klein gesneden groente door het beslag. Kinderen vinden het lekker met een sausje of appelmoes. Je kunt natuurlijk ook stamppot maken met heel veel soorten groente erin.

ja hoor dat kan heel goed. Ik deed het vroeger altijd zo door de bami en nasi, omdat mijn kinderen niet zo gek op groente waren. En het wordt niet drabberig! Nu is dat gelukkig wel verandert!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100