Waarom helpt bakspray/bloem niet?

Ik heb de kleine zeeuwse knop bakvorm. Deze vorm is gecoat. als ik geen boter/bakspray o.i.d. gebruik, dan blijft een deel van de cake in de vorm plakken. Als ik de volgende opties probeer, gebeurt dat ook:

- boter
- boter met bloem
- bakspray
- bakspray met bloem

Wat doe ik verkeerd? Is hier een oplossing voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is de vorm nieuw, en dan moet je hem inbakken, insmeren met olie en in de hete oven zetten, een tijdje. Maar de handigste manier is de bakspray laten staan. Neem een kwastje met gewoon een bakproduct in een flesje ( becel of zo), smeer daar royaal mee in en dan paneermeel in de vorm doen. Goed draaien, alles bedekken en het overtollige paneermeel er weer uit schudden. Geheid dat de cake dan goed loslaat. Moet ie wel helemaal gaar zijn ( de ouderwetse breinaald). Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100