kan ik iets vandaag panneren en morgen pas bakken?

Morgen gaan we gourmetten en ik heb besloten om geitenkaas te panneren met bloem, ei en broodkruim. Maar zijn ze nog lekker en knapperig te krijgen als ik ze vandaag al ga panneren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paneren doe je altijd vlak voordat je het in de pan legt. Alleen dan blijft de panade droog en dus krokant. Alleen als je ze zou frituren (175 graden C) zijn ze nog knapperig indien voorgepaneerd. Je moet ze dan wel meteen invriezen en bevroren frituren. Aangezien je gaat gourmetten zijn de temperaturen niet zo heet en schroeien ze niet zo snel dicht als bij hete olie of vet rondom. De vochtige paneerlaag doet de rest. Ze worden dus niet zo lekker krokant als vlak voor bereiding paneren.

Vanwege het feit dat je er rauw ei bij gebruikt is het niet verstandig om het vervolgens een dag te bewaren. Je kunt dus beter morgen de geitenkaas paneren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100