Hoe kun je Chinese tomatensoep net zo lekker krijgen als bij de Chinees?

Ik heb het al zo vaak geprobeerd, maar als ik bij een chinees restaurant tomatensoep krijg, is die gewoon stukken lekkerder.
Heet iemand een idee of een recept?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

INGREDIËNTEN Voor 4 personen kippenbouillon: •2 kippenbouillon blokjes •2 kippenpootjes •1 ltr water •1 ui •1 teentje knoflook Voor de soep •1 blik tomatenpuree •1 a 2 eetl bloem •beetje water •3 eetl suiker •zout/ peper •½ theel. djahe (gemberpoeder) •halve eetl azijn •2 kleine ontvelde tomaten •optioneel: lenteui het groen in dunne ringen. •30 gr. mihoen Zet kip samen met de bouillonblokjes en water op. Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken. Verwijder de kippenpootjes en pluk het vlees eraf. Zeef de bouillon daarna. Zet de tomatenpuree even aan. Voeg dan bloem en djahe toe en roer goed door. Doe er een beetje water, suiker, zout, djahe, halve eetl azijn en ontvelde tomaten en bouillon bij. Laat dit 15 koken. Kook ondertussen de mihoen en bak dit aan. Blend de soep tot een homogene massa mbv een staafmixer of keukenmachine. Breng wederom aan de kook. Schep in een soepkom wat kip en dan soep. Maak af met de gebakken mihoen en lenteui.

Flink wat tomatenketchup erbij.........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100