Bestaat er een kookboek dat gezien wordt als 'de Dikke van Dale' van het koken?

Ik kan me voorstellen dat er iets dergelijks zou moeten bestaan als naslagwerk voor aanstaande koks

Toegevoegd na 4 dagen:
Bedankt voor alle antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De grote Larousse Gastronomique

In Vlaanderen bestaat Ons Kookboek van kvlv vzw. Dit is al decennia het beste kookboek in Vlaanderen. Zelfs ik (als man) heb er lekker mee leren koken.

Bronnen:
http://www.onskookboek.be/
http://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/b...

De Dikke van Dam & de kleine Johannes. Daar staat '' alles'' in wat je over voedsel en voedselbereiding wilt weten. Hier staat een goede beschrijving van '' De Dikke''. http://www.kookboekenshop.nl/productpage.php?id=66

Wannee Kookboek Van De Amsterdamse Huishoudschool

Het Nieuwe Haagse Kookboek of kortweg het Haagse Kookboek, is een klassiek kookboek van de Nederlandse keuken. Sinds de eerste uitgave uit 1934 is het meer dan 80 maal herdrukt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_Haagse_Kookboek Toegevoegd na 22 uur: Dit kookboek wordt ook gebruikt in de opleiding voor diëtisten.

Handboek voor de hobbykok Uitgever: ROULARTA MEDIA GROUP erkoopprijs: € 54,95 - Aantal pagina's: 648 ISBN-nummer: 9789086794676 Zeer mooi uitgegeven, omvangrijk, duidelijk.

Er is een boekje dat gebruikt wordt door professionals en waarin bijna alle klassieke gerechten kunnen gevonden worden en dat heet "La repertoire de al cuisine" Dit is echter in het frans en je hebt er wel enige oefening voor nodig om het goed te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100