Wat kan ik gebruiken in een gerecht ipv ansjovis?

Ik heb een leuk recept van Jamie oliver, maar daar staat ansjovis bij. Dit lusten wij niet (helemaal geen vis). Wat zouden wij als alternatief kunnen nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In dat AH/Jamie recept heb je maar 15 gr ansjovis nodig. Je kunt het eenvoudig weglaten als je niet van vis houdt. ( overigens proef je niet al te veel van die ansjovis als het gerecht klaar is) Gebruik als alternatief aan reepjes gesneden gedroogde tomaat. Maar dan iets meer dan 15 gram. Succes.

Ansjovis is erg zout. Als je de smaak van de ansjovis niet lekker vindt, kun je volstaan met een beetje extra zout in plaats van de vis. Toegevoegd na 45 seconden: Of een beetje Maggi.

Ansjovis is ook niet lekker om zo te eten, ze zijn om zo te proeven erg zout. Toch hebben ze een smaak die een gercht 'af' kan maken. Ze smelten helemaal weg en je vindt er niets van terug, alleen smaak. Wist je trouwens dat je ze ook ongemerkt mee-eet wanneer je Worcestersaus gebruikt bijv? Hiet zit ook ansjovis in. Enfin, je zou ze ook kunnen vervangen door gedroogde tomatenstukjes of door sjalotjes. Sjalotjes zijn zoutarm maar verstevigen wel de smaak van je gerecht. Ook zuur helpt om de smaak wat omhoog te krikken, bijv. sap van een limoen.

Inplaats van asjovis kan je kappertjes onder zout gebruiken Toegevoegd na 2 minuten: Bedoel ansjovis, Toegevoegd na 2 uur: Ook zwarte olijven kan een goed alternatief zijn,

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100