't Kan aan mij liggen, maar ik vind azijn gewoon echt niet lekker bij m'n eitje, zéker niet, als ik het voor m'n ontbijt op toast wil eten....
Ik neem een tamelijk grote pan, die flink-borrelend kookt, met véél zout in het water. Dan, zoals al gezegd, met een lepel 'draaikolkjes' maken in het water, en daar het ei in laten glijden, gelijk vuur laag onder de pan. Na hooguit 2 min. met een schuimspaan eruit halen en even uit laten druipen.(Ik maak 2 eitjes per keer)
In Engeland kan je siliconen'schelpen' krijgen, die in het kokende water drijven - die moet je alleen even met wat boter insmeren, vóór je je eitje erin doet. De pocheertijd is dan wél iets langer - 3 á 5 min. M'n zusje heeft ze, en is er erg enthousiast over, dus als er eens iemand die kant op gaat, kan je vragen of die ze mee wil nemen voor je.