Weet iemand een Utrechs streek gerecht ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vocking worst.

Patatje Oorloch...

Te veel om op te noemen...

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=utrech...

Anijsmelk Bakleverworst Bierpap Broeder Broodpap Drie-in-de-pan Flensjes Griesmeelpap Hangop Havermoutkoekjes Havermoutpap Hernhuttertjes Hete bliksem Hylikmaker Janhagel Kaaspannenkoeken Kervelsoep en nog veel meer

Bronnen:
http://www.asg.be/nederlands/Gastronomie/i...

Klapstuk uit utrecht. Ingrediënten voor 2 personen: 300 a 350 gram klapstuk(runder-borstlappen)**bladselderij**preitje, in stukken gesneden**wat worteltjes**zwarte peperkorrels, gekneusd**1 verkruimeld laurierblad**4 uien(ca. 400 gram)**40 gram boter**zout**1 theelepel(kruiden)azijn**2 theelepels tomatenpuree**300 a 400 gram aardappelen**3 a 4 eetlepels kruim van witbrood Voorbereiding: Zet het vlees op met niet veel meer dan 1 liter kokend water. Schuim het oppervlak enkele malen af. Voeg, naar eigen smaak en inzicht, bladselderij, preitje, worteltjes, peperkorrels en het laurierblad toe. Laat het vlees in 2 uur zachtjes gaar koken. Zeef de bouillon en leg het vlees tussen twee platte borden. Plaats er een gewicht op en laat het vlees afkoelen. Laat de gezeefde bouillon indampen tot er niet veel meer dan 2 deciliter is overgebleven. Snipper intussen de uien grof. Fruit ze in de boter zo lang tot ze wat kleur beginnen te krijgen. Roer er zout, azijn en het tomatenpuree door en voeg de ingedampte bouillon toe. laat er nog even de kook over komen en neem de pan daarna van de warmtebron. Kook de aardappelen in 20 minuten net gaar. laat ze in een vergiet uitdampen, opdrogen en afkoelen. Bereidingswijze Beboter een ovenvaste schaal. Schep de helft van het uienmengsel erin. Snij het vlees in dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs op het uienmengsel. verdeel daarover de in niet al te dikke plakken gesneden aardappelen. Schep de rest van het uienmengsel erover. Strooi er 3 a 4 eetlepels broodkruim over en leg er hier en daar een flintertje boter op.(*) Plaats de schaal op het rooster in het midden van de reeds tot 225 gradeb voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven zodra zich een goudbruin en knappend korstje op het gerecht heef tgevormd. Serveertips Presentatie: geef er een salade met(veel)tomaten bij. Tip: klapstuk uit Utrecht kan grotendeels geruime tijd tevoren worden bereid. In het recept is met een sterretje(*)aangegeven tot hoever.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/158404/artikel/Zalig...

Dommetjes of ok wel domtorentjes genoemd, spoorpunten, gemaakt van brood- en koekkruimels almede de hierboven al benoemde Vockingworst (heerlijk om te bakken)

smoutappels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100