kan ik zelf rode bietenpoeder maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bieten gaar koken en heel dunne plakjes snijden of heel fijn raspen, langzaam laten drogen in oven van 50 graden en fijnmalen in een blender.

ja dat kan je zelf ook maken De rode bieten goed wassen en drogen. Wrijf ze in met olijfolie. Leg de bieten op een ovenschaal bestrooi ze met zout en rooster ze in een oven (175 °C, 75 minuten). Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd de biet in hele dunne plakjes,leg ze op een bakplaat en langzaam laten drogen in oven van 50 a 60 graden en , dit kan best een halve dag of langer duren zijn ze gedroogd [neem een plakje tussen je vingers en geeft dat stukken laat ze dan nog wat langer drogen ,geeft dat wat poeder als je wrijft dan is het goed]dan af laten koelen en in een blender.fijn malen je kan ze ook koken ,maar door ze in de schil te roosteren houden ze hun rode/paarse kleur beter/mooier

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100