Wat voor lekkere extra ingredienten kun je nog meer toevoegen aan gevulde speculaas?

Behalve amandelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vul het speculaasdeeg niet altijd met de 'obligatorische' amandelspijsvulling. maar maak een vulling door in de keukenmachine gepelde amandelen met evenveel ( in gewicht) witte basterdsuiker fijn te malen en hier enkel lepels advocaat door te mengen. Nog even de machine kort draaien en hiermee vul ik de koek. Heerlijk vinden ze hem bij mij thuis. Ook mijn speculaasspecerijen heb ik wel eens aangepast. Zo is een mengsel van 30 gr. kaneel, 10 g. kruidnagelpoeder, 10 gr. nootmuskaat, 5 g. witte peper, 5 gr. anijszaad en 5 g. korianderzaad ook erg lekker. Ook lekker erdoor; Rozijnen in rum geweekt, bigarreaux-en gemberstukjes. Het wordt dan echter meer een kruidkoek maar is wel erg lekker.

Vrijwel alle andere soorten noten passen er ook in. En in kleine stukjes gesneden gedroogde (zuid)vruchten: dadels, vijgen, abrikozen, appel.

Voor mensen die aan de lijn doen of er in ieder geval goed op letten is de decembermaand een gevreesde tijd. Het begint al met Sinterklaas met zijn pepernoten, banketletters, chocoladeletters, snoepgoed en gevulde speculaas. Diegene die er probleemloos van kunnen smikkelen zijn voor de "lijners" een extra frustratie, wij willen ook meegenieten! Daarom hier een recept voor gevulde speculaas dat wat minder calorieën bevat dan de gewone gevulde speculaas, kunnen we toch lekker meedoen, let wel op dat ze niet alles in sneltreinvaart voor uw neus op zitten te eten want het is erg lekker en men weet uw speculaas snel te waarderen! Benodigdheden voor 4 personen: 150 gram witte ongezouten en niet gebrande gepelde amandelen 250 gram ongezouten en niet gebrande cashewnoten 100 gram walnoten 10 ontpitte dadels 2 eetlepels kokossnippers 40 gram speculaaskruiden 4 eetlepels honing 1 zakje vanillesuiker 1½ eetlepel notenolie Toegevoegd na 52 seconden: Hier heb je het recept: http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/87545-sinterklaas-maak-voor-mij-deze-heerlijke-gevulde-speculaas.html

Als ik zelf gevulde speculaas maak, voeg ik regelmatig in stukjes gesneden gember toe (van die bolletjes uit de supermarkt in stukjes gehakt), of fijn gesneden reepjes abrikoos, of gekonfijte stukjes sinaasappel. Vooral die laatste is favoriet!

Je kunt ook zelf speculaasroom maken en in het midden van de speculaas zetten. Het is alleen niet goed voor de lijn.

Geraspte sinaasappelschil is er ook heel lekker door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100