Hoe kun je zo snel mogelijk een bevroren blok gehakt laten ontdooien? (zonder magnetron)

Weet jij het antwoord?

/2500

onder de lopende koude waterstraal van de kraan. dat gaat het snelst.

Doe het gehakt in een zakje en die dit in een bakje lauwarm water. af en toe warm water bij gieten. let op, geen heet water!

als het uit de vriezer komt zou ik het in een bak koud water leggen en regelmatig koud water er bij doen ,voel ook af en toe of je er al door heen kan drukken zo voel je of het al ontdooit zorg wel dat de verpakking goed dicht is zodat er geen water bij het vlees kan komen

zoals anderen al voorstellen,in de verpakking in koud water.verder als het een beetje zacht begint aan te voelen,(kan ook eerder)uit de verpakking op de snijplank in schijven/stukjes snijden met stevig broodmes of keuken-hakbijl.

Een veel snellere en veiligere manier is het luchtdicht ingepakte vlees ondergedompeld in een pot met ijswater te laten ontdooien. Je kunt de pot in de koelkast plaatsen, dan neemt het ijswater de omgevingswarmte niet op. Bevroren vlees wordt nog al te dikwijls op kamertemperatuur ontdooid, een zeer inefficiënte en onveilige manier van ontdooien.

Mijn methode: Vanuit de vriezer in de pan, op hoog vuur. Na 2 minuten omdraaien en het gebraden/ontdooide deel eraf schrapen. Dit herhaal je tot het bevroren blok volledig weg is.

In de magnetron kan het vlees uitdrogen en verkleuren. Om het vlees op een snelle en goede manier te ontdooien, kunt u het in een aantal laagjes goed dichtgeknoopte boterhamzakjes doen. Leg de zakjes met het vlees erin in lauw water en laat even liggen (niet te lang). Uw vlees ontdooit zonder te verkleuren of uit te drogen. Toegevoegd na 33 seconden: http://www.goedeschoonmaaktips.nl/keukentips_vleessnelontdooien

In kleine stukjes snijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100