Wie heeft het recept om frikandelbroodjes te maken

Recept frikandelbroodje met curry alvast bedankt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Lapje bladerdeeg uit het vriesvak, frikadel uit het vriesvak. Deze in het blederdeeg vouwen, enkele sneetjes in het bladerdeeg snijden en minuutje of 20 bakken. Curry pas erop als je klaar bent met bakken Toegevoegd na 1 minuut: Bakken in de voorverwarme oven op +/- 190 graden

Een plakje bladerdeeg een beetje met curry insmeren en daar de frikandel op leggen. een 2e plakje bladerdeeg in reepjes snijden en hoer overheen plakken. Met een geklopt eitje de bovenkant besmeren, hier gaat ie namelijk mooi van glanzen en dan op 200 graden bakken tot hij mooi bruin is.

Zoals hierboven vermeld met bladerdeeg, maar het kan ook met gewoon brooddeeg. Volg het recept van worstenbroodjes, maar dan i.p.v. gehakt, frikandel er in. Ook lekker.

Recept frikandelbroodje. Ingrediënten voor 4 personen: 8 tot 10 plakjes bladerdeeg, dus ook 8 tot 10 frikandellen uit de vriezer (eerst ontdooien) en 1 geklutst ei evt. curry saus. Hulpmiddelen Bakpapier Oven Bereidingswijze: Halveer de plakjes bladerdeeg. Leg op ieder half plakje een frikandel (evt. een beetje curry). Leg daaroverheen de andere helft, plak de bladerdeeg aan de zijkanten dicht met het geklutste ei en bovenop ook een beetje bestijken met ei. Een paar snedes bovenop in het bladerdeeg met een mes en dan op bakpapier een kwartier tot twintig minuten in een voorverwarmde oven. Als het bladerdeeg lichtbruin is dan is het gaar. Smakelijk eten!! Toegevoegd na 1 minuut: http://www.smulweb.nl/recepten/867811/Frikandelbroodje Toegevoegd na 4 minuten: Hier heb je nog een lekker recept: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=291681

Op Smulweb staan diverse recepten van frikandelbroodjes. Hier is de link voor een overzicht: http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&sorteer=beoordeling&query=frikandelbroodje&fingredient1=&fingredient2=&fingredient3=&fingredient4=&keuken_id=&bereidingstechniek_id=&moment_id=&bereidingstijd_id=&gebeurtenis_id=&smaak_id= Er staan 6 recepten, moet je zelf even kijken welke je het meeste aanstaat. Succes en smakelijk eten!

Voor 250 gram bladerdeeg •125 gr bloem •125 gr boter •2 gr. zout •ruim ½ dl. water •½ ei 1. Zeef 80 gram van de bloem. Bewaar de rest om te gebruiken bij het rollen van het deeg).doe het zout erbij en de koude boter. Verdeel de boter met twee messen in grove stukken. 2. Kneed de boter met bloem, het ei en wat water tot het een gladde massa wordt. 3. Bestuif het deeg en rol het luchtig uit tot een dikke lap over een bebloemde plank of aanrecht. 4. Vouw het deeg in drieën en rol dit opnieuw in de richting van de vouw uit. Herhaal dit een aantal keer. 5. Laat het gevouwen deeg ongeveer een half uur in de koelkast rusten. Herhaal vervolgens het vouwen nog twee keer. 6. Laat het deeg vervolgens weer een half uur in de koelkast rusten. Voor vier frikandellen : Benodigdheden: * 500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen * 1 theelepeltje zout * 1 mespunt peper * 1 mespunt piment * 1 mespunt nootmuskaat * Naar smaak iets uienpoeder * 75 gram koks- of slagroom. Alles gaat nu in de keukenmachine en op hoge snelheid wordt er in korte tijd een ‘farce’ van gemaakt, dit is een zeer fijn vleesdeeg. (In slagerstermen heet dit ‘cutteren’). Daar moeten nu, dat is het moeilijkste, pijpjes van gedraaid worden. Die slappe pijpjes gaan meteen in heet water. Ze worden stijf en gaar. Na 10 min. er uithalen en op laten drogen. Ze kunnen nu gebakken, gefrituurd of geroosterd worden. Als je het water een kleurtje geeft met bijv. Buisman, worden de pijpjes bruin. In plaats van rundvlees kun je ook kippen-, kalkoen- of varkensvlees nemen. Het slappe deeg kun je met je duim ook door een smal buisje (3 cm.) drukken, rechtstreeks het hete water in. En voor de zelfgemaakte currysaus : - 1/2 appel geschild en in kleine blokjes gersneden - 1 ui in heel kleine snippertjes - 1 blokje kippenbouillon - kerrie - 400 ml water - 50 gr goede boter - 30 gr bloem Stoof de appel en de ui aan in de boter, bestrooi dit mengsel met de bloem en currypoeder , laat even drogen op een zacht vuur, giet er het water over en doe het blokje bouillon erbij en laat dit al roerend aan de kook komen. Laat een 5-tal minuten doorpruttelen (roer af en toe!). Giet het mengsel door een zeef en proef. Indien te weinig curry kan je altijd nog wat toevoegen (roer het er dan nog wel even goed door). Rol e bladerdeeg uit , snij in plakken en smeer in met curry. Leg de voorgebakken frikandel er op, en bak 20-25 minuten in een oven op 200 graden. Eet smakelijk !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100