Is nasi vet?

Mensen zeggen vaak dat nasi vet is, maar het lijkt mij:
- dat rijst gewoon gezond is,
- dat een beetje olie om de zaak op te bakken helemaal geen kwaad kan,
- dat de kruiden, ketjap e.d. die er doorheen gaan geen probleem zijn, en
- dat eventuele toevoegingen zoals ui, ei, vlees/tofu enz. alleen maar lekker en gezond zijn.

Kan ik mijn lijnende, calorie-tellende vriendin zelfgemaakte nasi met roergebakken groenten voorzetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kant en klare nasi is wel behoorlijk vet. Maar als je het zelf maakt bepaal jij natuurlijk hoeveel olie erin gaat. Voor de zekerheid zou je de rijst en de groenten apart kunnen serveren, zodat je vriendin minder rijst kan nemen en meer groente. Serveer er desnoods ook nog wat rauwkost bij, dan weet je zeker dat het goed is.

100 gr. nasi(zonder vlees,ei enz)bevat 126 kcal volgens de calorieën tabel. Als er wel vlees en sausjes bij zitten wordt het wel veel meer natuurlijk. Je kan de groenten ook garen in een klein beetje bouillon ipv olie dat scheelt ook. Maar nasi wordt vaak in olie gebakken en met alles erbij wordt het echt wel erg calorierijk. Misschien kan je voor je vriendin beter volkorenrijst nemen voor de nasi. Dat is gezonder dan dan de gewone witte rijst die voor nasi gebruikt wordt. En met veel groenten erbij en een klein beetje tofu(minder calorieën dan vlees)en ketjap is ze toch goed bezig. Ik denk maar ff mee hè?^^ Toegevoegd na 47 minuten: Dus,ja nasi die gebakken is in olie is best vet. Maar het gaat vooral om de calorieinname waar je vriendin op let dus dat moet zo wel duidelijk zijn,lijkt me.

Bronnen:
www.calorietabel.nl/

Een gehaktbal bevat zo al 30 gram vet. Nasi Goreng bevat per 100 gram maar 4 gram vet. Deze nasi van een recept van AH bevat per portie 13 gr vet: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/241662/nasi-goreng-met-kip Ander nasi's bevatten al snel meer vet door het toevoegen van vet vlees of andere zaken. Als jij zilvervliesrijst gebruikt, kipfilet, heel weinig olie en voldoende groenten is het een hele gezonde maaltijd! Verder: vet heb je nodig, als je vriendin aan het lijnen is moet ze weten dat het om de kcal gaat, niet om het vet! Verder zijn de tussendoortjes belangrijker.

Bronnen:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedings...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100