Mag bospeen in de koelkast en hoelang?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk mag dat, in de supermarkt ligt hij ook in het koelvak.

draai de bospeen in een licht vochtige theedoek. zo blijft hij nog een dag of twee vers. Toegevoegd na 38 seconden: onderin de koelkast is het beste.

Met het loof is bospeen ongeveer 4 dagen in de koelkast houdbaar. Wortels zonder loof blijven één tot twee weken goed! Op een koele plek (12-15 C) is bospeen een paar dagen houdbaar. Wil je rauwe bospeen invriezen, blancheer hem dan eerst ca. 2-4 minuten. Bospeen is dan bij minimaal -18 C to 12 maanden houdbaar. Gare bospeen kun je in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maande bewaren in de diepvries.

Wat ik doe is het loof eraf halen, goed schoonmaken (schrappen als je wilt) en dan in een luchtdichte verpakking. (goed afsluitbare plastic zak of bak) Onderin de koelkast blijft het zo wel twee weken goed (maar tegen die tijd heb je ze wellicht al opgeknabbeld als heerlijk en gezond tussendoortje).

natuurlijk mag bospeen in de koelkast, maar mijn bospeen ligt soms (vergeten) tot soms wel een week (in de groentela) in de koelkast... en geen probleem ! Toegevoegd na 1 minuut: het beste is trouwens het loof (groene blaadjes) er niet afhalen, maar zo in zijn geheel in onderin de koelkast in de groentela.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100