Voor wat dient stoom?

Voor wat wordt stoom gebruikt in een bakkerij als je bijvoorbeeld iets aan het bakken bent van broodjes of dergelijke in de oven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat de deeg minder snel hard word. Anders krijg je scheuringen in de korst van het brood

als je het in de oven doet gebruik je stroom . als je iets aan het koken bent gebruikt dat alleen gas . behalve als je een moderne fornuis hebt die gebruikt stroom

Wanneer waterdamp (stoom) een oppervlak raakt dat kouder is dan de stoom zelf, dan gaat de stoom condenseren naar (opnieuw) vloeibaar water. Op dat moment wordt verdampingswarmte afgestaan aan het koude product. De condensatie zorgt voor een bijzonder efficiënte warmteoverdracht en een zeer gelijkmatige rijzing en zachte garing. De warmteoverdracht is ongeveer 75 maal efficiënter dan bij (droge) hete lucht. Het resulteerd in een goed gerezen, mooi gebakken gaar brood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100