als ik zelf frieten bak worden deze snel slap en vet hoe kan dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst voorbakken, daarna afbakken waarbij de temperatuur van de olie of vet zeer belangrijk is (150-175 graden). Is de olie niet warm genoeg dan ga je de frieten eigenlijk koken wat een vette bedoening oplevert...,

Bak de frites in twee keer.Het voorbakken, dient om de frietjes gaar te krijgen, Bij het afbakken worden de frietjes krokant en bruin afgebakken. Het voorbakken kan je b.v. 'smorgens al doen Voorbakken: Verhit de olie of fritesvet tot 160 grC. Frituur de patat in kleine hoeveelheden tegelijk (anders koelt het vet teveel af dan krijg je vette frites) gedurende vijf minuten.Dit is het voorbakken. Afbakken: Verhoog de temperatuur van het vet naar 190 grC. Bak de frites ongeveer 3 minuten-weer in kleine porties- tot ze knapperig goudbruin zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100