Hoe kan ik zelf tompoes maken ? (tompouce)

Sinds ik een kleuter ben maak ik tompoes met een ''bijna kant en klaar doosje'' uit de supermarkt.
Beetje vergelijkbaar dat ze dat ook in de supermarkt verkopen met pannenkoeken mix of cupcakejes.
Mij lijkt het gewoon handig om veel bladerdeeg klaar te maken en dan een grote bak met vanille banketbakkersroom te bereiden. En natuurlijk niet te vergeten glazuur erover.
Maar is dit juist ? want voor mijn gevoel heb ik een foutje in m'n recept.
Ik probeer weleens vaker recepten uit.
Het leek me erg leuk om dit te gaan maken samen met mijn vriend.
Maar om dan de keukenboel van m'n vriend te ontploffen is wel zonde haha.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt goed, op die manier. Misschien opletten dat bladerdeeg niet te dik gaat worden. Ik weet niet hoe je dat precies moet doen, misschien met een deegroller goed uitrollen, en met een vork gaatjes prikken voor het bakken, zodat de lucht er uit kan.

Bereidingswijze deeg : Laat bladerdeeg ontdooien. Doe wat meel op het plakje. Leg ze op het bakblik. Maak met houten prikker diverse gaatjes in het deeg en laat het 15 minuten rusten. In een voorverwarmde oven (200 - 230 °C) bakken: ongeveer 15 tot 20 minuten; tot ze mooi bruin zijn. Koud laten worden. Bladerdeeg in stukken snijden van ongeveer 5 bij 12 cm. Glazuur: Water warm maken en poedersuiker oplossen in het water, aanmengen met siroop tot de gewenste kleur. Direct daarna met een kwast (voordat het weer koud wordt) op de helft van de deegplakjes smeren. Het gevaar is dat het te dik erop wordt gesmeerd, het stroperig wordt, het te warm is, etcetera. Lukt het niet dan slechts poedersuiker erop doen. Vulling: Kook melk met vanillesuiker Maak maïzena aan met koud water en roer door de kokende melk en van het vuur wegnemen Roer eierdooiers samen met de suiker tot het schuimig is Roer dit door de melk/maïzena crème. Laat dit afkoelen Sla de slagroom stijf Daarna onder roeren de geweekte en uitgeknepen gelatine in de crème laten oplossen. Schep daarna de stijfgeklopte slagroom erdoor. De crème in een rechthoekige vorm vullen en daarna blokken eruitsnijden van 5 bij 12 cm. Het snijden gaat makkelijker en zuiverder wanneer het mes nat is. Leg onderop een plakje gebakken deeg, daartussen het blok crème, en daarbovenop het plakje deeg met de glazuur. Doe eventueel nog een toefje slagroom op de tompoes als versiering.

Ik zou het bladerdeeg niet zelf maken (erg veel werk en diepvries smaakt ook erg goed bij tom pouces) Ik zou dus diepvriesplakjes nemen. Oven voorverwarmen op 200 graden C. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht, laat het papiertje eraan zitten, dan plakt het niet vast op het aanrecht. Laat ontdooien en snijd ze door de helft. Leg de helften op een met bakpapier uitgelegd bakblik. Prik met een vork heel veel gaatjes in het deeg, strooi er een dun laagje suiker over en wat geschaafde amandelen is ook erg lekker. Bak ze in de oven 10-15 min. goudbruin. Laat ze op het bakblik afkoelen. Splits 2 eieren en doe de dooiers in een pan. Doe er 75 gr. witte basterdsuiker bij en mix dit met de mixer totdat het mengsel wat romig is. Klop beetje bij beetje 2 eetl. custardpoeder erdoor en giet er dan 250 ml. volle melk bij, in een dun straaltje terwijl je blijft kloppen. Zet de pan op zacht vuur. Warm het mengsel op terwijl je roert. Ga door tot het dikker wordt, het lijkt nu op een dikke vla. Duurt ong. 5 min. Is de vla dik genoeg, laat hem niet koken, maar neem meteen de pan van het vuur. Zet de vla in de koelkast en om een vel te voorkomen strooi je er wat suiker op of legt er een vel frishoudfolie op. Je kunt de vla nu in een spuitzak doen en de vla in repen erop spuiten of zigzaggend. Leg de andere plakjes er met de amandelkant naar onderen bovenop. Glazuur; 125 gr. poedersuiker met 1 eetl. rode limonadesiroop aanroeren , bovenkant ermee glaceren met een glad mes. Laat ze in de koelkast nog even stijf worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100