Wie heeft er een recept voor spaghetti zonder tomatensaus?

Jaren geleden heb ik eens in Italië spaghetti gegeten die er nogal kaal uit zag, alleen wat geraspte kaas erover, maar hij was verrassend lekker! Koken ze die in iets speciaals of zo? Zou m graag zelf eens maken. Iemand een recept?

Toegevoegd na 6 uur:
Aanvulling: ik bedoelde helemaal zónder saus...

Weet jij het antwoord?

/2500

dat kan spaghetti con aglio e olio zijn, een van de simpelste maar heerlijke spaghetti recepten. voorbeeld van een recept: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/pastagerechten/spaghetti-con-aglio-e-olio-1872.html

Een bouillon blokje bij het water toevoegen en de spaghetti heeft een kruidigere smaak

Misschien was het 'Spaghetti carbonaro', is heel lekker! Zie hier het recept: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/pastagerechten/spaghetti-carbonara-3817.html

Pasta met room en parmezaanse kaas. Heerlijk Italiaans en ontzettend vullend. - 350 gram pasta (penne of fettuccine) - 25 gram boter - 3 dl slagroom - 50 gram verse geraspte parmezaanse kaas - 2 eetlepers peterselie, fijngehakt - zout en versgemalen zwarte peper Kook de pasta in een grote pan met kokend water met zout in 8-10 minuten ‘al dente’. Smelt ondertussen de boter en voeg room, parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak toe. Roer alles op middelhoog vuur goed door tot de kaas is gesmolten en de saus dik wordt. Giet de pasta af en doe hem met de gehakte peterselie bij de saus. Schep de pasta en saus op middelhoog vuur door elkaar tot alle pasta goed bedekt is met saus. Voeg nog wat versgemalen zwarte peper toe en garneer de pasta met peterselie. Serveer het gerecht meteen en zet een kommetje parmezaanse kaas op tafel. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.willemdeboer.com/recepten/reacties/pasta_met_room_en_parmezaanse_kaas

er is nog een heel simpel recept,dat is burro,boter,en parmigiano.pasta koken,wat kookwater apart houden .in een pan wat boter smelten.Als je er van houdt kan je wat salieblaadjes in de boter doen,maar hoeft niet.Gare pasta erdoor roeren en om het wat smeuiger te maken doe je er wat van het apart gehouden kookwater erbig.In de pan roer je er parmezaanze kaas door,en daarna op je bord doe je er nog eens parmezaanse kaas op.Dit wordt pasta in bianco,in het wit genoemd.Snel en smakelijk Toegevoegd na 5 minuten: er zijn heel veel recepten zonder tomatensaus ,maar jouw vraag is naar een simpel recept,iets wat je al een keer gegeten hebt en misschien was het dit!

Zet de spaghetti vast op in een ruime pan met kokend gezouten water. Snipper zoveel knoflook als je lekker vindt heel fijn en hak basilicum fijn. Doe 3 eetl. olijfolie in een ruime hapjespan of wok en verhit dit. Fruit de knoflook dan 5 min. op zacht vuur hierin en doe er op het laatst kleine ringetjes rode peper zonder de pitjes erin als je dit lekker vindt. Pepertje ca 1 minuutje zacht meebakken. Spoel de gare spaghetti even af in de vergiet en meng deze dan met de olie in de wok. Hussel goed door zodat de olie/knoflook/ pepertjes goed verdeeld zijn in de spaghetti. Breng op smaak met zeezout en evtl gemalen zwarte peper erover. Bestrooi op het bord met geraspte kaas of wat schilfers afschaven van een stukje Parmezaan en de basilicum. Heerlijk! Je zou ook wat reepjes pancetta ( soort ham) kunnen meebakken in het begin, is ook erg lekker. Toegevoegd na 1 minuut: Voor nog meer smaak kan je de spaghetti ook in een geurige bouillon koken.

je kunt ook citroenpasta maken. heeeeeel lekker/

Bronnen:
www.smulweb.nl/recepten/1137819/citroen-pa...

Vanavond heb ik even snel een spaghetti maaltijd in elkaar gedraaid, met wat ik in huis had... Allereerst natuurlijk pasta, uien, knoflook, rode paprika, olijfolie, peper, zout en natuurlijk Parmezaanse kaas. Dit is al erg kaal maar verrassend lekker! Welke pasta het wordt (soort) ligt aan je smaak of wat er in de voorraadkast ligt. In een melk-pannetje kun je voor een persoon pasta koken, terwijl het water aan de kook komt ben jij bezig met het schoonmaken van uien, knoflook, paprika, als dat gebeurt is, in een koekenpan of hapjespan of een klontje margarine of een scheut olijfolie. Nu de uien - geef ze de tijd om te bakken, dat is veel lekkerder - dan de knoflook en daarna de in kleinere stukjes gesneden paprika, af en toe de pan even van het vuur goed schudden en dan met deksel erop weer verder laten pruttelen op laag vuur. De pasta niet te lang koken en daardoor te zacht laten worden, doodzonde. Pak een diep bord en na een schep pasta doe je hierover/naast een paar scheppen ui/mengsel en als laatste of Parmezaanse kaas of Old A'dam of oude kaas, die erg pittig moet zijn anders liever niet. De kaas moet je aan tafel raspen (bij Blokker of Marskramer bijvoorbeeld wel apparaatjes verkrijgbaar) dat is het beste... en lekkerste natuurlijk! Succes en eet smakelijk!! Ik vergeet het overheerlijke komkommer-slaatje : men neme 1 komkommer en een schaaf, boven een schaaltje schaven en een lekker sausje maken: olijfolie/witte balsamico azijn, peper/zout/suiker of zoetstof en een beetje mayonaise of mosterd en natuurlijk niet vergeten minstens 2 tenen knoflook. Nogmaals eet smakelijk!!

Ik denk dat je dit recept bedoeld, heel erg makkelijk te maken maar heel erg lekker. Ingrediënten 300 gr Rigatoni 2 citroenen, uitgeperst 200 g Pecorino Romano (kaas) 4 el olijfolie 1 bakje peterselie, gesneden Bereiding Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas en voeg deze samen met het citroensap in een kom en roer de olie er door heen. Giet de pasta af en vang een klein kopje van het vocht op en voeg deze in de kom bij het citroen-kaas mengsel. Doe de rigatoni weer terug in de pan en giet het mengsel er bij. Verwarm dit samen nog 2 minuutjes in de pan. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met peterselie. Toegevoegd na 2 minuten: en de rigatoni is makkelijk te vervangen door de spaghetti!

Bronnen:
http://www.leukerecepten.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100