Na het doorsnijden van een mango verkleurd deze erg snel , is hier iets tegen te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kunt hem inpakken in vershoudfolie of aluminiumfolie en in de koelkast leggen, dit zorgt ervoor dat hij minder snel uitdroogt (wat het verkleuren veroorzaakt).

Sinaasappelsap helpt tegen het verkleuren van fruit.

Een beetje citroensap er over verdelen, is de beste remedie.

Besprenkelen met citroensap.

Ik neem vaak blokjes mango mee naar m'n werk voor m'n lunch. Ik snij de mango boven een tupperware-bakje( om het sap ook op te vangen), dan gelijk deksel erop. 4 uur later is er absoluut geen enkele verkleuring!!

Verpak hem strak in de vershoudfolie en leg in de groentelade van de koelkast. Hij verkleurt dan echt niet. Normaliter besprenkel je fruit met citroensap om verkleuren tegen te gaan, maar ik vind het zelf bij mango niet lekker smaken. Je kunt ook sinaasappelsap nemen. Als je hem als fruit of in de salade wilt gebruiken en als hij dus nat mag zijn; Doe hem in blokjes in een bakje met deksel en bewaar hem in sinaasappelsap. Zet wel in de koelkast. Toegevoegd na 3 minuten: Bewaar mango echter niet erg langdurig in de koelkast. Hij gaat dan zwart kleuren en bederft.

pas op het allerlaatste moment snijden voor in een gerecht bv hoeft alleen verwarmd te worden anders meteen opeten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100