Hoe komt duitse fritessaus aan z'n specifieke smaak?

Vroeger vond ik het vreselijk en bleef ik er ook wijselijk af. Nu een aantal jaren later val ik opeens wel voor de -totaal andere smaak, dan de fritessaus in Nederland. Ik heb er toen een aantal flessen van gekocht toen ik eens in Duitsland was.

Nu is de boel op, en wil het zelf graag gaan proberen te maken, en nu vraag ik me af wat de (extra) ingredienten kunnen zijn ten opzichte van het recept voor Nederlandse fritessaus

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het de mate waarin er citroen in de mayonaise zit. Ik heb even gegoogled op Duitse mayonaise en kom op een recept uit met de onderstaande ingrediënten: 1 eigeel, zout, 1 theelepel mosterd, 8 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap (of azijn), een beetje suiker, wat peper, 2 eetlepels room en kruiden of een fijngesneden ui. Voor het volledige recept kun je de link volgen. Ik denk dat je even moet spelen met de hoeveelheid azijn, citroen en mosterd voor de precieze smaak die je zoekt!

Bronnen:
http://www.chefkoch.de/rezepte/24349109800...

De specifieke smaak van Duitse fritessaus komt door de toevoeging van mosterd, azijn, citroensap en soms een beetje zure room (Sauerrahm). Zure room wordt in Duitsland vaak gebruikt. De mayonaise wordt daar wat lichter van.

Bronnen:
http://mayonnaise.selbstgemacht.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100