Hoe eieren koken voor gevulde eieren?

Als ik eieren kook voor gevulde eieren zit de dooier niet in het midden en bij het maken van gevulde eieren is het wit op sommige plaatsen erg dun. Het lijkt erop dat bij het koken de dooier naar onderen zakt. Zijn er trucs om de dooier in het midden te houden bij het koken of moet ik er mee leren leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Al voor je de eieren koopt moet je ze zo nu en dan omdraaien. Of een dag voor t koken zet je ze andersom, doosje op zijn kop. De dooier zakt door het staan, niet door het koken. Succes, hoop dat t nu beter gaat. Toegevoegd na 1 uur: Haha, natuurlijk voor je ze kookkkkt. :-)

jazeker ! gooi een theelepel zout in het water en je zult zien dat de dooier beter in het midden zit!

Koop echt verse eieren, dan zit de dooier van nature in het midden. Zijn de eieren wat ouder, draai ze ongeveer een uur voor het koken een keer om in de verpakking zodat ze eigenlijk op hun kop staan en kook ze dan pas. De eieren wel ruim van te voren uit de koeling nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100