Maak er gehakt mee aan (verder nog wat paneermeel, een scheut ketchup, ketjap, vleeskruiden en eventueel een fijngesnipperd uitje toevoegen) en draai er heerlijke zelfgemaakte gehaktballen van! Lekker bij een stamppot naar keuze of koud in plakjes met wat mosterd op een boterham als lunch. Eventueel kun je ze ook invriezen. Je kunt zo eindeloos variëren, voeg bijvoorbeeld Italiaanse kruiden toe, laat de vleeskruiden en ketjap achterwege en maak de balletjes iets kleiner. Even aanbakken en een pot pastasaus en wat tomaten toevoegen et voila, je hebt een heerlijke basis voor een pastagerecht.
Toegevoegd na 13 uur:
Oh ja, je kunt er ook hamburgers van maken. Vorm het gehakt tot platte schijven, bak ze bruin (laat eventueel een plakje kaas eroverheen smelten als je liever een cheeseburger hebt) en serveer ze met de bijbehorende broodjes, gebakken uienringen, uitgebakken plakjes spek, friet en een frisse salade. Laat iedereen aan tafel zijn eigen broodje klaarmaken. Vooral voor kinderen is dit gegarandeerd een hit, en bovendien een stuk gezonder als MC Donald's.....