Waarom kip in yoghurt marineren?

Wordt de kip daar echt malser van of is het enkel voor de smaak?

Toegevoegd na 27 minuten:
Ondertussen zelf nog een antwoord gevonden.
http://www.goeievraag.nl/vraag/kipfilet-lekker-mals.96694
Als iedereen meer tags zou plaatsen zou je dit natuurlijk sneller terug vinden en zouden er minder dubbele vragen opstaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Marinades op basis van zuren geven een mals resultaat en voegen smaak toe aan allerlei voedselproducten, niet alleen vlees en vis. Zuren als citroensap, ananas, yoghurt en wijn breken proteïne af, en voegen smaak toe aan het uiteindelijke product. Toevoeging van olie bevordert het intrekken van de marinade. In de regel zijn gevogelte en vis geen taaie stukken vlees en kunnen hun structuur verliezen, of taai worden als ze te lang in de marinade blijven liggen. Een half uur marineren voor het product verder bereidt wordt zou voldoende moeten zijn voor de meeste zee producten. Dertig minuten tot een uur zou voldoende moeten zijn voor de meeste soorten gevogelte .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100