ik lust geen geitenkaas, waardoor kan ik deze vervangen?

Vaak zijn er heerlijke recepten maar helaas met geitenkaas en daar zou ik graag een andere kaas voor gebruiken

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt geitenkaas vervangen door feta,deze kun je zowel van koeienmelk als van schapenmelk verkrijgen.

Schapenkaas, smaakt minder sterk, zijn meerdere varianten van te koop. Vraag de kaasboer gewoon of je even mag proeven. Op de markt of waar kaas nog vers gesneden wordt, is dat geen probleem. Ik weet zeker dat er een goeie tussenzit voor je

Gewoon experimenteren met de kaas die je wel lekker vindt. Als er een zachte kaas nodig is, neem een roomkaasje. En misschien vind je geitenkaas in dat gerecht verwerkt wel lekker.

Ik zou voor gorgonzola, camembert of brie gaan.

Het ligt heel erg aan het recept. Een salade met geitenkaas is net zo lekker met feta of mozarella, maar vaak is de honing dressing daar weer niet lekker bij, dan zou ik voor een roomkaasje gaan.. Gaat het om een pasta is feta altijd goed Bij over gerechten kun je de geitenkaas vaak weglaten omdat het vaak minimale hoeveelheden zijn en anders gekeken naar het soort vlees aanvullen met roomkaas of hollandse kaas (bij kip milde kaas bij gehakt jong of oud) Het is vooral persoonlijk wat smaak betreft. En inderdaad net als bij gewone 'koeienkaas' heb je in geitenkaas vele soorten en maten, dus gewoon een kwestie van proeven. Schapenkaas is ook een alternatief, dit wordt veel gebruikt in de Turkse keuken, het is zachte kaas, sterker als mozaerlla maar minder overheersend als feta/geitenkaas. Oftewel, goed proeven en bij de kaasboer het lef hebben (als het rustig is) om wat informatie in te winnen! Door te proeven leer je het best wat je zelf lekker vind en zo smaken te combineren. Toegevoegd na 46 seconden: over gerechten = Ovengerechten. Typen is moeilijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100