hoe voorkom ik dat rozijnen in een tulband naar beneden zakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat de rozijnen eerst even wellen in warm water. Dit om te voorkomen dat ze vocht uit het beslag onttrekken. Giet ze als ze volgezogen zijn uit in een vergiet en dep ze goed droog met keukenpapier. Niet kurkdroog . Doe wat bloem in een kommetje en schud hier de rozijnen door tot ze met bloem bedekt zijn. giet op een zeef en schud de overtollige bloem eruit. Doe ze dan bij het beslag en schep ze er doorheen met een spatel. Je zult zien dat ze keurig blijven zitten en niet meer zakken. Toegevoegd na 1 minuut: Het is ook lekker om ze te laten weken in rum ipv water.

Indien u een cake vult met bijvoorbeeld rozijnen of stukjes fruit bestaat de mogelijkheid dat deze naar beneden zakken doordat het beslag te licht is (te weinig boter en suiker). U voorkomt het zakken doordat u de vulling eerst even licht door de bloem haalt voordat u ze toevoegt aan het beslag

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...

dat licht aan de dikte van je beslag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100