Wat is een goed alternatief voor MonChou?

Ik heb een recept voor een American Cheesecake. Al eens volgens recept gemaakt ( 9 pakjes MonChou ), maar dat was vrij zwaar voor de maag. Is er een goed alternatief?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja, MonChou is al een redelijke lichte roomkaas (31% vet). Dan zal het toch een franse Chavrine worden (13% vet) http://www.dekooktips.com/warenkennis/zuivel/kaas-v.htm

Roomkaas light, of Philadelphia (light)?

Je zou het met kwark kunnen proberen, de halfvolle of magere versie. Dit is een stuk frisser en lichter.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1394571/Che...

Ik gebruik vaak mascarpone. Is iets lichter dan mon chou en heerlijk fris.

met creme fraiche gaat t ook

De verse roomkaas van de Aldi is een goed en lekker alternatief. Daarnaast ook een stuk goedkoper. Zowel te gebruiken bij cheesecake als bij een normale Monchou taart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100