Hoe gebruik je tijm eigenlijk? Laten meekoken? Acgteraf toevoegen? Met takje en al of alleen de piepkleine blaadjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijm moet je inderdaad laten meekoken. Het best is nog een gerecht met tijm een dagje op voorhand te maken zodat het kan intrekken. Let wel op : tijm heeft een overheersende smaak, dus niet teveel gebruiken (zeker niet als het verse tijm is...). Hoe je het toevoegt maakt niet zoveel verschil. Een takje kan dienen als zogeheten "boeket garnie", je laat het even meekoken e.d. en haalt het er nadien terug uit (boeket garnie is een boeket van kruiden die je samen bindt, bv. tijm, rozemarijn, peterselie etc...). Maar als je het laat zitten doe je het best in stukjes. Het is wel zachter dan Rozemarijn, maar stukjes slikken toch beter door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100