Wat is nasi-vlees?

Wil een keer nasi zelf maken en staat er in het recept "gebruik nasi-vlees" Wat is dat precies? Als ik het bij de chinees haal dan kom ik ham tegen en nog een nader soort vlees. Maar wat is nou nasi-vlees?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is meestal gewoon goedkoop varkensvlees in kleine stukjes. Je kunt ook zelf hamlappen in stukjes snijden. Maar met kipfilet gaat het ook prima!

Nasivlees is mager varkensvlees verkleind in blokjes. Doorgaans is het vlees iets doorregen. Het vlees bevat bindweefsel en heeft een fijne tot grove vleesdraad.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/nasivlees%20(...

De stukjes nasivlees die je kant-en-klaar in een bakje kunt kopen, vind ik te klein en te rommelig. Ik gebruik altijd schouderkarbonades, die ik eerst goed aanbraad (met wat trassi) en daarna in blokjes snijd. Schouderkarbonade is iets doorregen en daardoor wat malser dan hamlappen.

Meestal maakt de slager het nasivlees van iets doorregen varkenspoelet. Als hij het al licht gekruid of gemarineerd heeft, kunt u het thuis meteen bereiden. Toegevoegd na 50 seconden: http://www.edsreceptensite.nl/varkensvlees23.htm

Maar je kan ook kip gebruiken ipv varkensvlees eet smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100