Wat is dit? kruidenstrooisel voor de soep o.i.d.? wat betekent het Turkse opschrift: sebzeli baharath cesni

gekregen uit Turkije. hoe gebruik ik dit precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn moeder gebruikt het. Het is gedroogde groentepoeder gemixt met specerijen en zout. Het is een veelzijdig product en kan vrijwel in ieder gerecht gebruikt word i.p.v gewoon zout . Door salades smaakt het ook erg lekker.

Het is bouillon kruiden

Het opschrift betekend plantaardige smaakmakers. Ik denk dat je het moet gebruiken zoals je maggie gebruikt,dus om ergens extra smaak aan te geven.

Baharat is een Arabisch kruidenmix: een combinatie van spijzen en kruiden die veelvuldig gebruikt wordt in de Arabische landen rond de golf. Sebzeli cesni is zijn plantaardige smaakmakers. Het lijkt me dus een pittige kruidenmix die bestaat uit plantaardige smaakmakers om bijvoorbeeld in de soep te doen als smaakmaker.

Bronnen:
http://translate.google.nl/#tr|nl|sebzeli%20%0A
http://www.smulweb.nl/recepten/1356945/Bah...

Is dat zo in een pakje? Zoja dan moet je ze met 5beker koud water mengen en koken. 'Sebzeli baharatli' betekent groenten met kruiden maar 'cesni' weet ik ook niet :)

het betekent letterlijk vertaald,baharath plantaardige smaakmakers! dus inderdaad misschien voor in de soep,of over een vlees gerecht? Vraag het eens in een turkse toko!

Het opschrift is "sebzeli baharatlı çeşni" en dat betekent (althans volgens en vertaalsite) "pittige smaakmaker met groenten"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100