Hoe kan ik het beste resten karamel uit een pan verwijderen zonder dat het hard wordt en het er niet meer uit te halen is?

meestal als ik karamel maak zit er nog een restje in de pan.
Dit is niet met water te verwijderen omdat het snel hard wordt en het dan niet meer uit de pan te krijgen is.

Hoe is dit op te lossen ??

Toegevoegd na 4 minuten:
en hoe is de zwarte verbrandde karamel laag uit de pan te krijgen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De pan ff opwarmer en met een hout lepel de restjes uithalen. Vervolgens met warme ( niet te heet) en met een spons+afwasmiddel weg krabben...

http://www.wonderhowto.com/how-to-remove-stuck-caramel-from-pan-208503/view/ Op dit filmpje staat hoe dat gaat. Gewoon vullen met water en aan de kook brengen. Daarna kan je het gewoon weggieten en de pan is schoon.

om de karamel er uit te halen moet je de pan in een warm waterbak zetten, dan wordt de karamel weer zacht en verbrand deze niet. je kunt het beste alles uit de pan krabben met een zogenaamt krabbertje dit is van plastiek en heeft een ronden en een rechte kant. dit is in iedere kookwinkel te kopen, misschien heeft je bakker er wel een over. een verbrande pan kun je schoon maken door een bodem water met zoda aan de kook te brengen in de pan en deze dan schoon schuren.

een laagje water er in doen en opkoken.zwarte caramel kun je voorkomen door goed te kijken.als de rand van je suikermassa begint te kleuren dan de pan gelijk van t vuur halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100