Wat is een goede wokpan?

Bedoeld voor de hollandse keukens met een gasfornuis, waarbij je niet zo een heet vuur kunt maken als men in de oosterse keukens kunnen krijgen.

Het zou erg prettig zijn als deze niet aankoekt, en gemakkelijk schoon te maken is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een wokpan van Tefal is heel erg goed

Ik ben zelf er tevreden over bk pannen. Met goede behandeling, gaan ze de rest van je leven mee. De bakkwaliteit is erg goed.

Bronnen:
http://www.pannenwebshop.nl/product/bk-bal...

Ik vind zelf de Tefal wokpannen erg fijn.

Ik heb zelf een Lonny wok, gekocht bij de Blokker en die kun je goed neerzetten op een gasfornuis en is een prima ding. Na 3 jaar begint wel het zwart van de buitenkant wat af te bladeren. Toen ik hem kocht kreeg ik er gratis het boek "Wokken met Lonny" bij.

De Wokarang van BK. Deze week bij Blokker van 89,95 voor 59,95 Euro. Zie afbeelding.

Ik gebruik zelf een gietijzeren wadjan (dus zonder steel). Bevalt mij uitstekend; lekker zwaar dus staat solide op het fornuis. Ook makkelijk schoon te maken. Moet zeggen dat ik wel een 5 pits fornuis met wokbrander heb.

Wokpannen van Demeyere zijn top. Echt wokken kun je niet op een Hollands gasfornuis, want de brander moet minimaal 4Kilowatt zijn en vrijwel geen enkele fornuis-wokbrander haalt dat. Maar met een Demeyere kun je uitstekend 'wokken'. De pan bakt, ondanks het ontbreken van een anti aanbaklaag, niet aan. De teflon laagjes in Tefal pannen kunnen niet tegen de hoge temperatuur van >300 graden die nodig is om een beetje fatsoenlijk te wokken. Onder die temperatuur koelt je pan teveel af zodra je je eten erin gooit, waardoor het vocht verliest en de boel taai en droog wordt. Gewoon heel goed bakken (want dat is het eigenlijk wat je doet) kun je met een pan van Sysas of Woll, maar dat is geen verrassing vermoed ik ;-)

Bronnen:
http://www.demeyere.be/default.asp?CID=6887&SLID=2

Ik heb zelf een perfekte wok van geëmaileerd gietijzer met een dikke platte bodem. Ik hoef hem dus niet op een ring te zetten en kan de wok zo op tafel op een gewone onderzetter zetten als het moet. Omdat hij van gietijzer is , is het eigenlijk meer een wadjang omdat je er ook goed curry in kan maken. Gietijzer houdt nl. lang warm. Ik heb hem hier gevonden om te laten zien hoe hij eruit ziet, maar deze heb ik dus en gebruik hem vooral voor dingen die warmgehouden moeten worden. http://www.kookwinkel.nl/webshop/41144- bodumchambordwokmetglasdeksel36cmgietijzerrood.asp Ik heb ook een Ken Hom wok, dat is er een met een steel. Een fijne wok die ik vooral gebruik om snel in te wokken. De steel vind ik makkelijk omdat je het eten goed kan schudden en omgooien. Hij heeft een antikleeflaag dus hij moet niet te lang op heet vuur blijven staan anders barst de laag. De greep zit er niet voor niets aan en dat hij een tegengreep heeft is ook erg prettig. Ik had al zo'n soort wok maar de steel was van hout en had de neiging te kiepen omdat hij relatief zwaar was. Ik won deze wok ooit met een kookprijsvraag (ietsje anders als de afbeelding, want hij heeft een bolle deksel erbij en een warmhoudrekje) maar ik gebruik hem heel vaak en ben erheel blij mee, vooral omdat de steel ook niet zwaar is en niet kiept. http://www.kookwinkel.nl/webshop/24199-kenhomtaowokmetsteelentegengreep36cmplaatstaalantikleefzwart.asp

De mijne heb ik gekocht bij Lidl omreden dat deze 2 handvatten aan weerskanten heeft en zelf van 1 cm dik aluminium is, uiteraard met aanbaklaagje, kostte 20 euro. Deze Duits-moderne wokpannen zijn dus 'aangepast' aan het veel lagere vermogen van 4-pits gasstellen - heel veel méér verschil maakt overigens de gebruikte olie die je in de pan in de brand steekt voor dat typisch lekkere smaakje. Zorg wel voor een goede branddeken in de buurt en verwijder de gordijnen uit je keuken.

Ik heb zelf eerst altijd Tefal pannen gehad en nu een wok van Ken Hom, ook heb ik wel eens met de wokarang gewokt. De Ken Hom pan vind ik zelf vele malen prettiger! Hij wordt goed heet, is makkelijk schoon te maken, in verschillende maten en met of zonder deksel verkrijgbaar bij de oa Bijenkorf of bv Cook&co

Jamie heeft een goede wokpan uitgebracht anti aanbaklaag maar ook hier geld niet te veel erindoen bereid alles eerst goed voor en wok eht apart zet het in een oven afgedekt en dan in een hete pan doen

Bronnen:
chefkok

Ik heb de wok van Herman ter Blijker. Die heeft een kooklijn bij de Blokker. Ik gebruik hem nu een jaar en hij is helemaal top! Ik gebruik hem bijna elke dag. Echt een aanrader! Hier kun je hem bekijken en bestellen: http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryGroup?storeId=10001&langId=-104&catalogId=10002&categoryId=44553&name=Koekenpannen&gclid=CPGD2-bWuKoCFYJI3godgkij4g Toegevoegd na 1 minuut: Pardon: Herman den Blijker

Ga snel bij de Action kijken, daar kun je je niet aan miskopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100