Ik wil graag gevulde bonbons maken, maar hoe doe ik dit?

Ik heb namelijk vandaag in een blad gelezen dat je bonbons kan maken door gebruik te maken van die plastic voor het maken van ijsblokjes. Het is de bedoeling gesmolte chocolade daarin te doen en hard te laten worden. Je kan ook een vulling hierin doen, maar ik weet niet wat ik erin moet doet als vulling van de bonbons en hoe kan ik de bonbons opleuken??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Giet wat gesmolten chocolade in een mal, laat het een beetje stollen, giet de rest eruit, stop de vulling erin, giet er nog een beetje chocolade op en laat hem helemaal hard worden. Als vulling kan je praline gebruiken, karamel, marsepijn, een stukje fruit of een nootje bijvoorbeeld. Opleuken kan met wat geschaafde amandel, gekleurd marsepein, glazuur of een plaatje op eetbaar papier.

Misschien helpt dit recept je verder: http://www.chocola-belga.nl/recepten/recepten.html

Bronnen:
http://www.chocola-belga.nl/recepten/recepten.html

Je kan er cognac,advocaat of een ander likuurtje in doen,room of een vrucht (gelei)nootjes of marsepein.Ik denk wel dat je de (ijsklont)bakjes met iets moet inspuiten of smeren anders zullen ze er niet makkelijk uit komen.

Van alles! blend allerlei soorten noten (hazelnoten, walnoten, pistache, macadamianoten enz.), met allerlei soorten gedroogd fruit (cranberries, rozijnen, ananas, abrikozen, dadels, vijgen enz) in een foodprocessor en giet er wat agavesiroop of ahornsiroop bij. Voeg er zoete specerijen aan toe zoals speculaaskruiden, kaneel, kardemon en rasp van sinaasappel, limoen of citroen. Kokosrasp, extra vergine kokosolie of kokosboter is er ook lekker door. Dit recept: http://happyherbi.com/zoet.html voor sinas-notenballetjes is vb ideaal als vulling voor bonbons. Je kunt ook iets doen met pindakaas. Nog een tip: Gebruik chocolade met minimaal 70 procent cacao, anders wordt de chocolade heel erg klonterig, droog en vies als je hem au bain marie verwarmt. Toegevoegd na 1 minuut: En bij Xenos verkopen ze siliconen ijsblokjesvormen in leuke vlormpjes die ideaal zijn voor het maken van bonbons!

Hier is vast een voorproefje (i.p.v. cups kun je natuurlijk bonvormpjes gebruiken). Nog veel meer lekkers vind je op de site. Chocokersencups © Janneke's Recepten - recept snoep en bonbons Ingrediënten: 250 gr pure chocolade 50 vormpjes van folie Vulling: 100 gr pure chocolade 125 ml room 2 el koffielikeur 13 gekonfijte kersen Bereiding: Smelt de chocolade au-bain-marie. Giet 1 tl in elk vormpje. Verspreid met een klein kwastje de chocolade royaal over de binnenkant van het vormpje, zodat die geheel bedekt is. Vormpjes op de kop op een rooster hard laten worden. De rest van de chocolade in een kleine papieren spuitzak scheppen en kleine figuurtjes spuiten op een vel bakpapier of folie en hard laten worden. Voor de vulling de chocolade au-bain-marie laten smelten. Room en likeur toevoegen en goed roeren. De kersen in vieren snijden. Een stukje kers in elk vormpje doen en tot aan de rand met de vulling volscheppen. Voorzichtig schudden om luchtbelletjes te verwijderen. Bovenop elk chocolaatje een chocoladefiguurtje leggen. De choco/kersencups op een koele, donkere plaats maximaal 2 weken bewaren Toegevoegd na 2 minuten: bovenste zin moet zijn: i.p.v. cups kun je natuurlijk bonbonvormpjes gebruiken...

Bronnen:
www.jannekes.nl/snoep/ -

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100