Van alles! blend allerlei soorten noten (hazelnoten, walnoten, pistache, macadamianoten enz.), met allerlei soorten gedroogd fruit (cranberries, rozijnen, ananas, abrikozen, dadels, vijgen enz) in een foodprocessor en giet er wat agavesiroop of ahornsiroop bij. Voeg er zoete specerijen aan toe zoals speculaaskruiden, kaneel, kardemon en rasp van sinaasappel, limoen of citroen. Kokosrasp, extra vergine kokosolie of kokosboter is er ook lekker door. Dit recept: http://happyherbi.com/zoet.html voor sinas-notenballetjes is vb ideaal als vulling voor bonbons. Je kunt ook iets doen met pindakaas.
Nog een tip: Gebruik chocolade met minimaal 70 procent cacao, anders wordt de chocolade heel erg klonterig, droog en vies als je hem au bain marie verwarmt.
Toegevoegd na 1 minuut:
En bij Xenos verkopen ze siliconen ijsblokjesvormen in leuke vlormpjes die ideaal zijn voor het maken van bonbons!