Wie weet het beste recept om een appeltaart te bakken???

ik wil een appeltaart bakken maar weet geen goed recept wie kan mij helpen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Recept voor de Hollandse appeltaart. Ouderwets lekker! Ingrediënten deeg: 300 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram koude boter 160 gram basterdsuiker citrooen rasp losgeklopt ei snufje zout Vulling: 5 appels (in deze tijd van het jaar is Golden delicious goed verkrijgbaar, maar kan ook met goudreinetten) 15 gram suiker 2 theelepels kaneel 60 gram rozijnen Werkwijze: Ingrediënten voor het deeg door elkaar kneden Een beetje van het losgeklopte ei bewaren om de taart mee te bestrijken. Bal maken van het deeg en in een plastic zak in de koelkast leggen. Appels schillen en in kleine stukjes snijden Appels besprenkelen met citroensap Suiker, kaneel en rozijnen er doorheeldoen Driekwart van het deeg uitrollen met deegrol en daarmee het ingevette bakblik bekleden Appelmengsel in het bakblik doen Rest van het deeg uitrollen en in smalle stroken snijden Deze om en om horizontaal en verticaal over het appelmengsel leggen (vlechtvorm) Bovenkant taart bestrijken met restant losgeklopt ei De taart in het midden van een voorverwarmde oven plaatsen en 1 uur en 15 minuten bakken Oventempreatuur 175 graden. Succes!

gewoon even zoeken op: www.smulweb.nl www.mijnreceptenboek.nl of gewoon in google intikken: recept appeltaart. Vele verschillende recepten, nu alleen nog zien uit te vinden wat de lekkerste is. Succes. Wanneer kunnen we helpen proeven?

Dit jaar is Rita van Dongen de beste appeltaartbakker van Nederland. Dit is haar, verrassend simpele, recept waarmee ze het Buitenleven Appeltaartfestijn heeft gewonnen. Het recept is nog eens glutenvrij ook. "300 gram glutafin gezeefd, koffielepel glutenvrij bakpoeder, snufje zout, zakje vanillesuiker, 120 gram suiker (wit en riet), theelepel citroensap, vier a vijf goudrenetten in plakjes, scheutje gembernat, een klein, losgeklopt eitje en ruim 160 grams roomboter. Deeg met hand kneden en gerold met een koude fles wijn. Taart een uur in oven." (RJ)

Bronnen:
http://www.olmenhorst-voorjaarsfair.nl/www...

je hebt van die pakken in de supermarkt voor appeltaart. heel makkelijk, alles staat achterop wat je moet doen en bijna niks aan toe te voegen..... en nog heel lekker ook.

Het stadaard recept voor het deeg heb je inmiddels gevonden (zie hierboven). Bekleed de vorm met deeg en wals een pak amandelspijs (gewoon uit de supermarkt) plat en leg dat op de bodem. Hierna het appel, kaneel suiker, gewelde rozijntjes en evt. Walnoten mengsel er in, bakken en smullen maar. Let wel op dat je je vingers er niet bij opeet.

Ik heb zojuist even het hele huis afgezocht naar het recept van een superlekkere appeltaart die ik laatst gemaakt heb op aanraden van iemand. komt ie... Warme appeltaart met Brie: - 1 pakje bladerdeegplakjes uit de diepvries - 1 kg appels (ik neem Goudrenetten of Jonagold) - sap van 1,5 a 2 citroenen - 300 gr Brie - 1 ei - 75 gr suiker (mag ook meer als je een zoetkauw bent) - theelepeltje kaneel - taartvorm van 24 cm Beleg de taartvorm met ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in dunnen plakjes en druppel er citroensap overheen. Snijd de Brie in dunne plakjes. Beleg het deeg met afwisselend plakjes appel, plakjes Brie. Bestrijk de deegrand met het losgeklopte ei. Strooi een mengsel van suiker en kaneel over de appels en kaasplakjes. Zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden. Smullen maar! natuurlijk kun je de ingredienten aanpassen naar je eigen smaak. Maar als je het recept zo volgt kan er niets misgaan. Eventueel zou je er ook een handje rozijntjes bij kunnen gooien. Succes!

Bronnen:
mijn eigen samengestelde kookmap

Een recept voor oma's appeltaart met custard en kaneel: 300 gr bakmeel 150 gr suiker 200 gr boter 1 losgeklopt ei 1 kg zure appels 50 gr rozijnen 50 gr suiker zakje vanillesuiker 50 gr custard tl gr kaneel Boter, bakmeel, suiker en de helft van het ei kneden tot een glad deeg en een uur laten rusten in koelkast. Schil de appels en vermeng ze met de rozijnen, suiker, vanillesuiker, custard en kaneel. Beboter de springvorm en verwarm de oven voor op 180 C. Rol ¾ deel van het deeg uit en bekleed de vorm. Vul springvorm met het appelmengsel en rol van het resterende deel reepjes. Leg die kruiselings over de vorm en bestrijk de bovenkant met de rest van het ei. Ongeveer 90 minuten bakken op 180 C, eet smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100