Waarom moet je asperges schillen van de kop naar het dikke eind toe?

Niet uit eigenwijzigheid, maar omdat ik het practischer vind doe ik het precies andersom. Als ik bij de onderkant begin met schillen kan ik namelijk zien waar ik gebleven ben en ga ik niet 3 keer de asperge rond.
Toch lees je in elk recept het advies om van de top naar de onderkant te schillen. Waarom? Wat is het nut daarvan?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de regel is het zo dat een asperge sneller breekt dan wanneer je dat zo doet zoals jij.Tevens kun je de asperge beter te veel schillen als te weinig.Als je nm voor het eerst asperges eet zonder dit te weten heb je kans dat je nooit meer een asperge eet omdat je ze niet te eten vind met al die zgn draden.

De top van de asperge is poreuzer dan de onderkant, dus wanneer je met de druk die nodig is om de onderkant te schillen ook het bovenste gedeelte schilt, heb je kans dat je de top breekt. En laat nu juist de top van de asperge het lekkerst zijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100