Hoe voorkom ik dat een banaan bruin wordt?

ik wil namelijk een fruitsalade maken, maar die banaantjes worden altijd zo snel bruin.
En hebben jullie nog tips voor een lekkere fruitsalade ? :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meteen nadat je de banaan in plakjes hebt gesneden moet je die met wat druppeltjes citroensap besprenkelen. Verdere tips: zorg voor kleurvariatie, dus als je al groene appel hebt doe er dan rode druiven bij. Stukjes ananas uit blik smaken er altijd heerlijk door. En perzik idem dito. Aardbeien kan je het beste vers nemen, want die uit blik zijn veel te slap.

Ik gooi door een fruitsalade meestal geen banaan. Ze woorden bruin door de blootstelling aan zuurstof. Je kunt het voorkomen door er citroensap overheen te sprenkelen, maar daar wordt het dan weer zo sledderig van. Door een fruitsalade heb ik graag aardbei, kiwi, meloen, druiven, bessen, sinaasappel. Frambozen eet ik liever zo, die worden gauw geplet door het andere fruit. En appels vind ik te had tussen de rest, die doe ik er ook nooit door. Toegevoegd na 1 uur: o ja, en verse ananas!

Je kan de bananen besprenkelen met citroensap. Hieronder vind je recepten voor een fruitsalade/

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/nage...

bananen worden bruin omdat er zuurstof bij komt als je hem opensnijd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100