Wat gebeurd er als ik koud water bij hete gesmolten boter doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dan wordt het water vet ;) ik heb het getest.

dat gaat bruisen en borrelen, en er komt heel veel damp vanaf. Maar verder gebeurt er niks.

Dat gaat enorm spetteren, en daar moet je mee uitkijken! Niet uitproberen dus, want spetters op b.v. je hand zijn pijnlijk. En dan heb ik het nog niet eens over je ogen!

Het gaat spetteren en het vocht en vet wordt gescheiden. Vet gaat stollen en samenklonteren en drijft naar boven. Het vocht blijft onder het vet liggen. Kortom, het wordt een vieze bende.

Ligt eraan hoeveel boter en hoeveel water je hebt. Veel hete boter en weinig water gaat inderdaad spetteren. Weinig boter en veel water is minder gevaarlijk, je boter koelt dan snel af en stolt.

beste manier om er achter te komen is om het uit te proberen.. het dampt. spettert. maakt sissend geluid. en vet en water gaat uitelkaar..

Indien je niet genoeg afstand houdt, heb je een hoop extra werk! Brandwonden van hete spetters op je huid behandelen (vooral van kip), schone kleren aantrekken en de vetspetters op je kleding direct behandelen opdat het er niet intrekt(dan heb je meer werk om ze er alsnog uit te krijgen), de omgeving en bakplaat schoonmaken en het vlees met minder genot eten omdat het taai geworden is. Indien je braadvet af wilt blussen, kan je beter het vlees eruit halen, of langs de zijkant van de pan langzaam wat hete vloeistof in de pan laten lopen. Wel altijd van je af werken!

enkele reis, brandwondencentrum Beverwijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100