Welke kruiden passen bij de volgende ingrediënten?

Ik wil vandaag een gerecht maken met de volgende ingrediënten:
-courgette
-boontjes
-broccoli
-kikkererwten
-vegetarisch gehakt
-uien
-knoflook
-tomaten

Welke kruiden zouden hierbij het beste passen, naast peper en zout uiteraard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierboven al lekkere ideeën voor een Mediterrane of Noord-Afrikaanse touch. Je kunt het gerecht ook een Indiaas tintje geven met kruiden als bijv. gember, komijn, kurkuma, koriander, garam masala, chilipoeder, fenegriek, venkelzaad. Als je er een stoofpotje van maakt, kun je er Turkse of Griekse yoghurt door doen en heb je een heerlijke curry.

kerriepoeder misschien voor het sausje? smaakt heerlijk bij de groente

Tijm,rozemarijn en laurier

Ik zou kiezen voor een Mahgreb kruiding. Komijn, kaneel, knoflook en op smaak brengen met bouillon. Je moet niet zuinig zijn met kruiden. Ik gebruik voor 2 personen ca. een halve eetlepel van beide. Toegevoegd na 1 uur: 1/2 eetlepel met kop ...

Ik zou provençaalse kruidenmix gebruiken, (hot) paprikapoeder (als je die hebt, anders 'gewone'), klein beetje tijm, gedroogde basilicum en gedroogde bonenkruid. Bij het opdienen nog een klein beetje heel fijngesneden verse peterselie erover.

Van die ingrediënten kun je een lekkere vegetarische curry maken en die kun je heerlijk kruiden met gemalen komijn(djintan),korianderpoeder,snufje kaneelpoeder,chilipoeder en garam masala.Helemaal lekker wordt het als je toevallig ook nog verse koriander in huis hebt en deze dan niet meekoken maar op het laatst toevoegen.

Ik gebruik bij zo'n gerecht veel oregano en een beetje knoflook, en eventueel nog wat tijm.

Italiaanse kruidenmix van; oregano, knoflookpoeder, uienoeder, basilicum, peterselie. balsamico azijn. kappertjes. Ook lekker à la Arabiatta, die lekker pittige kruidenmix uit Italië; Zwarte peper, gedroogde tomatenstukjes, majoraan, tijm, chilivlokjes. Ook heerlijk deze soort Garam Masala; 2 theel. gemalen kardemom, 5 theel. gemalen koriander, 4 theel. gemalen komijn, 1 theel kruidnagelpoeder, 2 theel zwarte peper, 1 theel. kaneel, 1 theel.gemalen nootmuskaat. Een pittige Marokkaanse mix; cayennepeper, kurkuma, hot curry, kaneel, nootmuskaat, gemalen zwarte peper, komijn, gemberpoeder.

Heerlijk met kokosmelk, kerrie, komijn en knoflook :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100