Wat zijn goede vervangers van aardappels?

Ik mag niet teveel koolhydraten. Maar bij sommige dingen mis ik echt de aardappel. Bijvoorbeeld bij spinazie en een gekookt eitje. Wat kan ik dan als vervanging kiezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gestoofde blokjes pompoen,knolselderij gestoofd of knolselderijpuree.Gepofte zoete aardappel.

Zilvervliesrijst

dat is heel moeilijk, maar wat je zou kunnen doen is ipv aardappel, bloemkool te nemen. Of zoete aardappel (die bevatten minder Khd) maar echt lekker met spinazie is dat niet. (de zoete aardappel wel, maar de combi niet) Wat je zou kunnen doen is een omelet maken van ei, en deze vullen met spinazie, gefruite ui, en champignons. Ik eet ook Khd arm en ik maak dus wel "stampotten" met bloemkool ipv aardappelen, maar het smaakt altijd anders dan met aardappelen.

Ik volg ook een khd arm diëet en ik neem dan een khd arme boterham. Ik mis de aardappelen ook, maar het is even zo.

Pasta

Pasta en zilvervliesrijst hebben dan niet zoveel zin, kun je net zogoed aardappelen eten. Er is koolhydraatarme aardappelpuree te koop in diverse dieetwebshops. Mag je wel wat minder aardappelen? Je zou zelf puree/stamppot kunnen maken waardoor je melk of boter doet, dan is het nog een aardige hoeveelheid maar niet zoveel kh.

Rijst en pasta leveren zonodig nog meer koolhydraten als aardappelen in dezelfde hoeveelheid. Als het bij jou gaat om diabetes moet je ook wat voorzichtig zijn met vetten. Een handige koolhydratentabel vind je hier:

Bronnen:
http://www.koolhydratentabel.nl/

Rijst, zilvervliesrijst en pasta's zijn geen goede vervangers voor aardappels als het gaat om de hoeveelheid koolhydraten, zij bevatten nog meer koolhydraten. Ik vrees dat er niet echt een goede vervanger voor bestaat. Wel bestaat er een lowcarb instant puree. Het is dan koolhydraatarme puree, maar er zitten nog steeds wel koolhydraten, zie bron:

Bronnen:
http://www.dieetwebshop.nl/shop/Dixie-Carb...

Wat meer kruiden gaan gebruiken,zoals masala fenegriek en gember + peper of sambal! Heerlijk je zal geen aardappels meer willen! En dus vanzelf geen koolhydraten. Maar wel eerst proberen. Succes en eet smakelijk Toegevoegd na 1 minuut: Ga verder alle groente roerbakken! Erg lekker.

Pastinaak (een witte wortel) is ook bruikbaar. Ik gebruik het zelf vaak fifty-fifty met gekookte aardappel om puree van te maken. Die is dan minder machtig en er zitten dan ook minder koolhydraten in. Misschien is gekookte pastinaak in blokjes te gebruiken als volledige aardappelvervanger? Pastinaak is vooral in de winter te koop. Zie ook http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/groenten/pastinaak.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100