Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik het spetteren bij het bakken in olijfolie tegengaan?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
7.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ten eerste zorgen dat wat je bakt zo droog mogelijk is. Ten tweede zout in de olie doen (ipv op het te bakken product). Het spatten komt door water. Zout neemt water op. Sinds ik bak en frituur in olijfolie met zout, is het spatten een stuk minder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Ik heb twee pannen... Allebei met deksel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
antispatdeksel gebruiken misschien?
Is zo'n gaasding, sluit niet af, maar houdt wel de spetters tegen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
klein beetje bakboter toevoegen, vloeibaar, dan een drupje en vast een klein puntje
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Eerst wat zout in de pan strooien. En uiteraard een klontje bakboter toevoegen. Indien je dat doet veel minder spatjes...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je kunt om het spetteren tegen te gaan, margarine aan de olie toevoegen, maar makkelijker is om vloeibare margarine of vloeibare bak- en braadproducten te gebruiken.

Deze producten zijn gezond en spetteren minder in de pan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding