Waarom is bijvoorbeeld spaghetti hol van binnen?

Pasta's zoals macaroni en spaghetti zijn hol van binnen? Waarom? Ik vind het niet logisch, je zou verwachten dat ze het deeg maken en het dan gewoon in slierten (of wat dan ook) snijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er zijn verschillende redenen voor. als het voorwerp hol is, word het contakt oppervlak groter waardoor de reactiesnelheid (van het koken) groter word, zodat de pasta sneller klaar is. sommige spaghetti's en macaroni's zijn niet hol en hebben andere vormen. (in italië kun je alle vormen vinden) ook als de pasta hol of ribbelig is, mengt het beter met de sous, zodat als je de pasta opgegeten hebt, er niet alleen nog sous over blijft.

Spaghetti is niet hol van binnen. Macaroni en canneloni bv wel. Als het hol is, dan neemt het de saus beter op.

Spaghetti is niet hol van binnen, macaroni wordt machinaal gemaakt..

Alleen snelkook-spaghetti is hol van binnen. Dit doen ze zo, zodat het sneller gaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100