Waarom zijn er nergens speculaas kruiden te koop? Niet bij AH JUMBO C1000 EMTE.Voorgaande jaren geen probleem. Krijg ook nergens een antwoord. Wie ?

Heb ik nodig om speculaaskoek te maken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat: 1. de meeste winkels koekkruiden verkopen. Is wat anders dan speculaaskruiden. 2. het "seizoen" voor de meeste winkels voorbij is. Je kunt het ook zelf maken: 30 gr kaneel 10 gr kruidnagelenpoeder 10 gr nootmuskaat 5 gr witte peper 5 gr anijszaad 5 gr korianderzaad Bereidingswijze Doe alle kruiden in een kom en schud ze door elkaar. Bewaar de kruiden in een goed afsluitbaar potje. Toegevoegd na 7 minuten: Het verschil zit 'm in de kruidnagel. In "echte" koekkruiden zit geen kruidnagel, in speculaaskruiden wel. Er schijnen verschillende mengsels te zijn.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp54.htm
http://www.sinterklaasrecepten.com/specula...

Je zou het nog kunnen proberen in de biologische winkels.Of een recept googles, die zijn er wel, zelf experimenteren kan ook, als je eenmaal de basiskruiden kent. Iets meer of minder nemen van het oorspronkelijk recept

Waarschijnlijk wel bij "de Tuinen". Dat is een zaak met onder andere oudhollands snoep. En bij Super de Boer, Spar, andere kruidenierszaken? Vraag het anders of je bij de bakker dit kunt kopen. Die maakt speculaas.

Ik heb deze speculaaskruiden een keer kunnen kopen bij een oud winkeltje wat zich bevond in het openlucht museum bij Arnhem. Ze verkochten daar ook speculaas plankjes...

Je hebt bij Albert Heijn ,hier tenminste,de kruiden van Verstegen op andere plek hangen,vraag me niet wat de logica daarvan is.Daar hangen ook koek- en speculaaskruiden tussen.Dat zal toch alleen hier zo zijn?

probeert het eens bij een goede koffie/winkel of een kruiden zaak, zoals de peperbol in amsterdam.

Probeer het eens op de markt!

Deze kruiden kun je kopen in kruiden of reformwinkels.Zelf heb ik ze gekocht in Blerick , maar ook in Tegelen in de plaatselijke kruidenwinkel. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100