Welk hout kun je beste gebruiken om te barbecueën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om op de bbq het vlees te roken kun je het beste eiken, beuken, berk en wilgetakken gebruiken.

Bronnen:
http://selwerd.nl/~jeroen/hout.html#rook

Brokken eikenhout zijn het perfecte rookhout voor alle soorten vlees. Ander loofbomenhout zoals appel of pruimen geeft ook een geweldig mooie rooksmaak.

Bronnen:
http://www.bluesmoke-bbq.nl/004hotsmoke/ro...

hangt een beetje van je smaak af,en wat je erop klaarmaakt Alder (Els) - Gevogelte Appel - Varkensvlees (ham) en wild Eiken - Vooral mooi bij rund, lam en vis Hickory (Okkernoot!) - Alleskunner met een stevige rooksmaak Kersen - Volgens sommigen te sterk, ik vind het geweldig met varkensvlees Maple (Esdoorn) - Mijn favoriete siroop komt hiervandaan, dus een zoete smaak. Mesquite - Eigenlijk alleen geschikt om mee te grillen, dus rundersteaks en dergelijke Deze kunnen gebruikt worden als rook,en stookhout op de bbq

s kool.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100