Wie heeft een lekker recept van gestoomde vis?

HEB AL EEN RECEPT,MAAR WORDT EENTONIG.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gestoomde vis met gembersaus Ingrediënten stuk gemberwortel (ca. 4 cm) ½ rood pepertje 1 bosuitje 4 takjes koriander 200 gram visfilet, bijv. tilapia 1 eetlepel olie 2 eetlepels sojasaus 2 theelepels suiker citroensap Bereiding 1. Schil het stuk gemberwortel, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn. 2. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje fijn. 3. Maak het bosuitje schoon en snijd hen in smalle ringen. 4. Was de koriander en snijd de blaadjes klein. 5. Breng in een (stoom)pan water aan de kook. Leg in een stoommandje de plakjes gember en daarop de stukken vis. 6. Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar. 7. Fruit de geraspte gember in de hete olie tot dit gaat geuren. 8. Voeg de peper, de ringetjes bosui, de sojasaus en de suiker toe en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met wat citroensap. 9. Neem de vis uit de stoompan en schep de saus erop. 10. Strooi de koriander er over. Menusuggestie Lekker met peultjes met mais en gebakken rijst. Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket. Voedingswaarde incl. groente en 3 grote lepels gebakken rijst: 590 kcal/2480 kJ, 38 g eiwit, 13 g vet, 3 g verz vet, 80 g koolhydraten, 6 g vezel, 160 g groente

Mijn persoonlijke voorkeur voor het bereiden van vis gaat uit naar de oven en bakken, maar onderstaand recept heb ik eens geprobeerd en was zeker de moeite waard. ingrediënten: 2 stukken zeeduivelfilet van ca. 125 g 3 eetlepels sesamolie 4 stengels paksoi 3 eetlepels sinaasappelsap geraspte schil van 1 sinaasappel 1 theelepel sambal oelek, naar keuze en naar smaak 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie. Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje. Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op dezelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje. Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar. Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in twee kleine kommetjes (of eierdopjes). Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast. Lekker met pandan- of basmatirijst. Je kunt zeeduivel ook vervangen door kabeljauw, zeewolf of schelvis. bevat per portie: 320 kcal 24 g eiwit 21 g vet 9 g koolhydraten

Zie toegevoegde link voor het recept: gestoomde-kabeljauw-muntsalsa

e schotels variëren van een eenvoudige maaltijd van vis en rijst … of een kom van puto (de zoete gestoomde muffins van de rijstbloem)

Thaise vis: kabeljauw in curry: Maak een marinade van rode curry pasta ( 2 a 3 eetlepels voor ongeveer 4 pers.), kokosmelk (250ml), en een ei om het wat te binden. Leg de vis in zijn geheel in een ovenschaal en giet daar de marinade overheen. Doe er een hand gesneden verse koriander, een hand gesneden verse munt en een hand gesneden thaise of gewonen basilicum overheen en schep dat door de vis met marinade. Als laatste strooi je er een gesneden rode pepertje overheen (naar smaak al of niet met zaadjes) en 3 citroenblaadjes. Dit alles afgedekt met folie 20 tot 30 min. in de oven. Rijst erbij serveren. Heerlijk!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100