Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik zout van noten verwijderen?

Wil een gerecht maken met pecannoten, maar kon alleen gezouten vinden. (er horen ongezouten pecannoten in het gerecht). Hoe kan ik nu het beste het zout van deze noten verwijderen? Eventueel met water?? Anders wordt mijn gerecht veel te zout.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
12.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Noten in een zeef doen of in een vergiet.
Even onder het koud stromend water houden en afspoelen.

Op een schone theedoek uitspreiden.
Met keukenpapier droogdeppen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Even afspoelen en dan op een keukenpapiertje laten uitlekken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zou het zout een beetje van de noten wrijven en verder geen zout meer in het gerecht doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Gewoon even afwassen in een vergiet. Daarna even drogen in de oven op 100 graden of even in een droge koekenpan doen zodat ze weer knapperig worden. Als je ze in een "nat" gerecht verwerkt kan je het drogen overslaan.

Als je de noten voor een dessert nodig hebt dan is zoutloos geen overbodige luxe. In een hartig gerecht kan je eventueel ook rekening houden met het gegeven dat de noten al zout zijn en geen ander zout meer toevoegen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat raar. ik ken alleen ongezouten pecannoten. Maar goed, doe ze met kleine beetjes tegelijk in keukenpapier en dan wat wrijven en schudden: klaar!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding