Wat voor eten kun je bereiden met alleen een koekenpan?

Geen pasta.

Weet jij het antwoord?

/2500

spekjes bakken, roerbakgroenten toevoegen en daarna rösti meebakken. Eventueel kun je er nog ei doorheen doen.

Risotto, eenpanspot, alles met gebakken aardappeltjes, couscous, zelfs pasta, als je maar creatief genoeg bent: beetje bouillon in de pan, pasta erin koken, wanneer deze gaar is afgieten, en dan de saus erbij en even lekker wokken.

pannenkoeken!

Rijstschotel. Wat knoflook, ui, prei, champignons, stukjes vlees of vis aanbraden (liefst in wat olijfolie). Rijst erbij doen. Al roerend rijst even laten meebakken. Dan kokend water erbij (2 1/2 à 3 x de hoeveelheid rijst die je gebruikt). Dit zachtjes laten doorkoken tot de rijst gaar is en het water op. Meestal zo'n 20 minuten. Hangt af van de soort rijst. I.p.v. vlees en vis kan je natuurlijk meer soorten groenten gebruiken. Je kan er ook nog een bouillonblokje bijdoen. Dan hoef je geen zout toe te voegen. Eet smakelijk.

Boerenei. Met tomaat erin. En bijvoorbeeld taugé, paprika, beetje ketjap, peper zout, prei of een soepgroente pakket. Je kunt kiezen wat je erin doet.

Je kunt geen eten eten maken met alleen een koekenpan. Je zult ingredienten moeten hebben en een kooktoestel.

Zoek naar recepten voor tortilla's. Mijn favoriet is: tortilla's met blauwe kaas. Aardappelschijfjes aanbakken in de olie, aanvullen met wat kookroom en blauwe kaas, garneren met verse groente, serveren met een stevige rode wijn (Rioja, bijvoorbeeld).

Aardappels, gehakt en bruine bonen. Een heerlijke eenpansgerecht. voor de smaak een zakje macaroni kruiden erdoor, lekker doorelkaar roeren en op gevoel een beetje water erbij.

Alles, behalve gerechten die gekookt moeten worden...

Chili con carne. Bak het gehakt rul met de gesnipperde ui en de knoflook. Voeg een blik afgegoten kapucijners of bruine bonen toe + een blik gepelde tomaten (beetje prakken of fijn snijden) en een zakje Chili con carne kruiden toe. Even flink omscheppen; klaar! Eet smakelijk.

Gemakkelijk koken met alleen een koekenpan! Varieer naar smaak, bijvoorbeeld aardappeltjes, uitjes, champignons, paprika, knoflook, een handje cashewnoten, een scheut sojasaus en een paar snippers rauwe rode peper aan het einde. Lekker heet: Heerlijk!

(gevulde) omelet, roerei met zalm, hamblokjes etc. uitsmijters met bacon, plakjes tomaat ed. Gebakken aardappels, krieltjes, rösti, rösti rondjes of driehoekjes, aardappelkoekjes. Pannenkoeken, flensjes, drie in de pan, schuimomelet, Wentelteefjes, panpizza, tosti's. Roerbakgroenten, gare sperzieboontjes als bundeltje gerold in katenspek, uien (met spekjes voor in de stamppot bijv.) Restjes stamppot voor op brood. Alle soorten vlees, incl, snacks zoals frikandellen, hamburgers ed. Excl. kroketten, die moeten echt in de olie frituren of in de oven (bij ovenkroketten) Alle soorten vis. Ook sauzen kan je bereiden in de koekenpan. Risotto, paella, Broodmix in een beboterde koekenpan die in de ovengezet wordt levert zelfs een heerlijk warm rond brood op. (200 graden, 30 min) Spekblokjes met ui, knoflook, champignons, 1 pepertje, tomatenpuree en 1 blik capucijners, kruiden met paprikapoeder, levert samen met stokbrood een heerlijk maaltje op.

Spinazie-omelet (voor 4 personen). Laat een pot spinazie uitlekken, roer er 4 eieren, zout en peper doorheen. Leg een laagje (de helft) spinazie-eimengsel in de pan. Leg er plakjes kaas overheen tot de spinazie helemaal bedekt is. Doe daar de rest van de spinazie overheen. Laat bakken, als de bovenkant droog begint te worden keer je de omelet om met behulp van een deksel. Lekker met geroosterd brood met tomatenketchup.

vind chili con carne tot nu het best gelezen antwoord, aan 1 onderdeel van een maaltijd zoals vlees of vis heb je denk ik ook niet veel aan. pannekoeken zeker ook waar, alleen te vaak is ook niet handig. als ik geen zin heb meerdere pannen te gebruiken, halen we ook wel eens van die kant en klare pan gerechten, of aardappel schotels van aviko bijvoorbeeld of huismerk in diverse smaken, aardappels, groente, vlees in 1 zakje en kost nog geen 2 euro (ook niet 1.99 :) ) Lever op brood vind ik persoonlijk erg lekker, maar dat lust niet iedereen. Je hebt ook van die maaltijdmixen van maggi bijvoorbeeld, sommige zijn oven schotels, maar een aantal niet, en dan heb je ook maar 1 pan nodig. Verder kan je daar zelf ook creatief in kan zijn, zelf wat experimenteren met combinaties van vlees, groente en aardappels en een saus voor erover heen. Bij de AH zag ik laatst ook voorgekookte rijst, dan kan je ipv aardappels ook rijst nemen en vlees, wat ketjap wat kruiden, wat groente, rijst erbij klaar.

Aziatische gerechten .

soep

Zonder fornuis ga je niet zo ver komen met een koekenpan.. Toegevoegd na 14 seconden: :)

Je bedoelt natuurlijk met fornuis en alleen een koekenpan, hoop ik dan tenminste.. Omelet, pannenkoeken,mie, couscous,Gebakken aardappelen, boontjes, vlees, pannenkoeken, wraps met groente, vis, hamburger, tortilla, tosti, risotto, roerbak, shoarma, gehakt, friet(denk ik?), kroketten, loempia, heel veel dus eigenlijk, alleen heb je voor gerechten die uit meerdere 'delen' bestaan, vaak meer dan een pan nodig, maar met 1 pan kom je toch nog een heel eind :)

Heel veel, zeker als je een deksel gebruikt. Als je de gaartijd van de verschillende ingrediënten weet kun je zowat alles in één en dezelfde pan bereiden door daar rekening mee te houden. Als voorbeeld aardappelen met wortelen, knolselderij en varkenspoelet: 3 à 6 aardappelen 150 g wortelen 100 à 200 g knolselderij 75 à 100 g varkenspoelet 25 g boter zout en peper Schil, was en snij de aardappelen, de wortelen en de knolselderij in blokjes. Kruid de varkenspoelet met zout en peper. Braad de varkenspoelet vlug in de boter, al roerend. Temper het vuur en voeg aardappelen, wortelen en knolselderij toe, sluit de pan en laat alles op een laag vuurtje gaar stoven in 20 à 25 minuten.

Je kan beter vragen wat je er niet ik kan bereiden.. want volgens mijn [ bijna ] alles...

Pangusfilet met bieslok in citroengras saus. Makelijk te bereiden, rijk aan proteine, gezond en lekker. 400 gr pangasiusfilet 0.2 gr sargolsaffraandraadjes 100 ml go-tan wok lemongrass seafood saus 25 gr bieslook 3 el conimex wok of olijfolie zout Pangasiusfilet in stukken snijden (niet te klein). Verhit op hoog vuur olie in een pan, voeg de gekruimelde sargolsaffraandraadjes toe, laat er 10 seconden haar aroma en kleur te bevrijden. Bestrooi de stukken pangasiusfilet met klein beetje zout en doe ze in de pan. Op hoog vuur wokken totdat de stukken gaar zijn, en zij de gouden kleur van de saffraan aannemen (~5 minuten). De bieslook snijden en toevoegen. Wanneer de bieslook zacht wordt, voeg de lemongrass saus toe en op hoog vuur 1 minute, daarna op middelhoog vuur 3 minuten doorroerend koken.

Bronnen:
http://www.saffraanrecepten.nl/index.php?t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100