Waarmee moet je kreeft koken?

Ik heb een kreeft gekocht bij Appie. Hij is -20 graden, dus hij houdt zich erg rustig tot nu toe. Op de verpakking staat dat je hem moet koken in water met bouillon, selderij, steranijs en ui. Maar als ik de filmpjes op Youtube bekijk van topkoks, gebruiken die water met alleen een forse portie zout. Wat is het beste en het lekkerst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeekreeft "Newbourg".Makkelijkste en lekkere bereiding. Kook de kreeft in een visbouillon die lekker op smaak is, gedurende 20 minuten. (als hij rauw en ontdooid is ).En laat hem afkoelen.Haal het vlees uit het karkas, en snijd het aan plakjes, en verwarm dit licht in boter.Voeg een glas Madeira toe en laat het enige minuten sudderen. Blus het dan met ong.100 cc room,kruid het met zout, en cayennepeper. Klop 2 eierdooiers met een beetje room, en voeg dit als bindmiddel bij de warme saus. (Niet meer koken). Lekker met rijst en groente naar smaak.

in kokend water met heel veel peperbollen en kruidentuiltje alsook veel zout, een tak selder,.....smaakt ie ook heel lekker sterk, recept van een vishandelaarster ('zeker de moeite waard!!!)

Hou het eenvoudig, om de smaak van de kreeft zelf te behouden, en gebruik het liefst een simpele groentenbouillon van tablet of zelf getrokken met wat ui, wortel en selderij. Heerlijk met een groot glas frisse droge witte wijn :-) echt genieten dus!

Ik doe het als volgt; Ik vul een grote pan met ca. 5 l. koud water en doe hierin; 1 kleingesneden winterwortel, 1 fijngesneden prei, 1 laurierblad, ½ sinaasappel, ½ citroen, geplette peperkorrels 50 gr. zout. Ik doe de kreeft er dus nog niet in, maar breng alles in de pan aan de kook en laat het dan een half uurtje trekken. Zo krijg je een heerlijk geurende bouillon. Dan zeef ik alle ingrediënten eruit en houd alleen de bouillon over. Doe deze terug in een grote pan en doe er 1 fles witte wijn bij. Ik breng dit weer aan de kook en pak de kreeft voorzichtig op en laat ze, met de kop eerst, in de kokende bouillon glijden.Doe dan direct de deksel erop. Zodra de bouillon weer kookt, laat ik de kreeft 2 min.erin en haal hem er dan uit. Leg deze in een bak waarin de bouillon past en koel hem af. Laat hem in de bouillon liggend rustig verder afkoelen. Dit is als ik hem koud wil eten. Wil ik hem warm eten, dan laat ik hem 10 min. koken voor ik hem serveer. Voor een kreeft van 500 gr. houd ik 10 min. aan. Wel direct na het koken koud spoelen of in ijswater leggen om doorgaren te voorkomen. Voor elke 100 gr. dat hij zwaarder weegt, ca. 2-3 min. langer koken. De bouillon kan je overigens heel goed invriezen voor een lekkere vissoep.

Wij koken kreeft en krab in een ruime pan met water waaraan zout is toegevoegd. Niet teveel, anders wordt de kreeft ook zout. Verder geen groentes, zonde van de kreeftsmaak. Smakelijk eten trouwens!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100