hoe houd je een gebraad sappig?

hey, mijn mama is momenteel gebraad aan 't maken maar ik vind het eigenlijk altijd een beetje droog.
Ik heb haar aangeraden om eerst de kanten een beetje aan te bakken & dan pas in de oven te steken. Maar zelf dan is het vlees droog.
Op een andere manier dat we ook al hebben geprobeerd : het rauw vlees insmeren langs alle kanten insmeren met mosterd maar dan is het ook nog droog.
Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

1. Laat het vlees 15 tot 20 minuten braden op voorverwarmingstemperatuur. Zo vormt er zich snel een korstje en behoudt het vlees al zijn sappen. Gebruik liefst geen heteluchtoven want dan droogt het vlees sneller uit. 2. Verlaag de temperatuur. Verder braden op hoge temperatuur doet de vezels barsten, waardoor het vlees wat van zijn malsheid en sappigheid verliest. Voor de braadtijden: zie tabel. 3. Kruid het vlees pas 10 minuten voor het einde van de braadtijd. Als u zout strooit op rauw vlees, onttrekt dat vocht aan het vlees. 4. Indien gewenst kunt u de laatste 5 minuten van de braadtijd de grill aanzetten om een nog krokanter korstje te krijgen.

Je zou het gebraad in een flinke scheut olie/margarine onder aluminium kunnen bedekken .... in de oven .... en het elk kwartier even overgieten met de hete olie/margarine. Dit doe je door de braadbak opzij te houden zodat de olie/margarine naar 1 hoek loopt en je het op kunt scheppen met een eetlepel en het over het vlees giet. Gegarandeerd lekker mals vlees!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100